gajor29 Opublikowano 20 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2016 WItam posiadam yzf 250 z roku 2006 juz na alu ramie. moto rewelacja tylko co sie dzieje od niedawna to to ze moto ciezko pali a nawet juz nie odpala mozna kopac i kopac i nic. oddałem do mechanika mowi ze siadła cewko-fajka i zajrzy do gaźnika. ale tez mowi ze moze byc kompresja do bani juz. zobaczymy. pytanie jakie mnie zastanawia to to czy jest mozliwosc zamontowania do moto rozrusznika. i jaki byłby orientacyjny koszt?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mort3n Opublikowano 20 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2016 Jeszcze się nie spotkałem żeby ktoś do YZF wsadzał rozrusznik od WRF, niby to jedno i to samo.. Ale nie jestem pewien czy to da radę tak łatwo przerobić. Zamiast kombinować kup WRF albo przyzwyczaj się do kopania.. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajor29 Opublikowano 20 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2016 widziałem na allegro yzf z rozrusznikiem :) jakbym miał kase to bym kupił wr ale ceny zaczynaja sie od ponad 12tys za młode roczniki. a nie chce kupowac starych modeli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mort3n Opublikowano 20 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2016 Na pewno YZ to był? Często ludzie demontują lampy z WR i wizualnie to wygląda jak YZ, ale dalej to WR-ka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajor29 Opublikowano 20 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2016 tak yz bo pisałem jak to zrobił. to napisał mi ze poprzedni włąsciciel ma kasy jak lodu i kupił silnik wr i z 2 zrobił jeden Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mort3n Opublikowano 20 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2016 Kasy jak lodu nie potrzeba.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajor29 Opublikowano 20 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2016 to ile trzeba by z yzf zrobic na rozrucha co zrobic czy da sie by zwiekszyc moc?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mort3n Opublikowano 20 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2016 Ile dokładnie to nie wiem, ale na pewno nie trzeba liczyć tego w tysiącach. A co do mocy.. Zmień wałki, wsadź tłok zwiększający kompresję, kompletny układ wydechowy z Power Bomb i daj to jakiemuś fachowcowi który Ci to zestroi z gaźnikiem. Tylko że to już idzie w tysiącach złotych i za wiele tym nie osiągniesz. Najprostszy sposób to kupno 450-tki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajor29 Opublikowano 20 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2016 kumpel miał 450 i starch jechac :) a co dopiero odalic to trzeba miec siłe. rozruch w moim yzf i moto idealny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mort3n Opublikowano 20 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2016 (edytowane) Siłę żeby odpalić? Ja 426 odpalałem bez dekompresatora w New Balance'ach. Edytowane 20 Marca 2016 przez mort3n Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIKOWSKI Opublikowano 21 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2016 (edytowane) Aby przerobić Yzf paloną z guzika potrzebujesz nastepujące części od Wrki : magneto,stator,instalocje z modułem (który zabierze Ci około 8 koni),stelaż wraz z air-box-em,dekiel od strony zapłonu,akumulator i guzik. Przelicz koszt zakupu i zadecuduj. Jeśli sie zdecydujesz to podpowiem Ci jak oszukać modul aby nie dławił Ci silnika. A co do odpalanie to zajrzyj do zaworów (luzy) a później zmierz ciśnienie Edytowane 21 Marca 2016 przez DZIKOWSKI Cytuj Nie sztuką jest się rozpędzić.Sztuką jest wyhamować! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajor29 Opublikowano 21 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2016 dzieki za info tylko nie wiem ile kosztuja czesci co podałes. chyba ze szykac na allegro i zpisywac. powiem tak fajnie by było odpalac z rozruchu. bo czasem jak mi zadusi sie pod gora w krzakach to ledwo da sie wstac i kopnac a jak masz juz buty od blota to sie slizga z kopki. chyba ze wiesz co zrobic by moto palił na dotyk. bo teraz to zakopac sie moge tylko. zawory były regulowane. mechanik mowił ze cewkofajka do wymiany to zobaczymy jak wymieni i gaznik przeczyściczy to pomoże . 8kucy braku to fakt troszke ubywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamkolli Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2016 I jak? Wymieniłeś tą cewkofajkę i zaczęła palić jak trzeba? :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi