Piotr Dudek Opublikowano 19 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2004 Radziłem sprawdzić a ewentualnie później wymieniać.Możliwe że dzwięki wydobywają się ponad łańcuszkiem z samego rozrządu tzn.wałki - szklanki-małe płytki-zawory. W szczególności podczas taniej regulacji zaworów i belejakiego szlifowania płytek na wymiar. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziggy Opublikowano 19 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2004 I tak trzeba bedzie zrobic, ew. podskoczymy na mala regulacje na Śląsk ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcincbr600 Opublikowano 13 Lutego 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2005 No i w końcu łańcuch rozrzadu wymieniony. Robiłem to sam z Młodym VFR u niego w warsztacie. Poszło szybko i prawie bez problemów. Stary łańcuch był tak wyciągniety że napinacz był wyciągniety na maksa. Wyjeliśmy go w całosci odkrecając kółka rozrządu od wałków.Wymienilismy ślizgi i wsadziliśmy łańcuch zakuty spowrotem do silnika. Nowy łańcuch mogłby pracować bez napinacza tak był napięty. Napinacz tylko lekko go napioł. No właśnie zakuty - bo kupiłem łańcuch rozpiety z zapinką do zakucia. Sami mieliśmy stracha zakuć ten łańcuch wiec zakuli mi go w salonie Kawasaki (mam nadzieje że pęknie). Wymaiana łąńcucha przynajmniej w moim moto nie była taka straszna jak się myśli. Wystarczy serwisówka i dobrze wyposażony warsztat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyVFR Opublikowano 13 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2005 wymiana jak wymiana, faktycznie bez duzych niespodzianek, mnie bardziej interesi dlaczego (to akurat byl lancuch z klasy) oferowany jest lancuch otwarty, gdy da sie zalozyc zamkniety?? po kiego grzyba tak robia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi