Klx2501996 Opublikowano 5 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2017 Witam chciałbym odświeżyć tematPonieważ przyszła zima i powoli rozbieram go i czyszczęA sprawa sprzed roku nie rozwiazanaCzy to może być wina pierścieni tłoka ? Jeszcze do silnika nie zaglądałem i nwm czy trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 5 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2017 Zmierz sobie cisnienie sprezania.W mojej opinii masz albo zuzyty silnik i wtedy olej dostaje sie na elektrody swiecy z powodu przedmuchow przez pierscienie albo leje przez prowadnice zaworowe i zawory, albo przelewa ci zaworek przelewowy gaznika lub niedomyka sie uklad ssania, przez co paliwo stale dostaje sie do mieszanki w ilosci wiekszej niz powinno, ale nie na tyle duzej zeby uniemozliwic prawidlowa prace silnika.Za tym przemawia to ze silnik chodzil mimo wkreconej do konca sruby regulacji mieszanki na wolnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klx2501996 Opublikowano 5 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2017 Ok spróbuje w tym tygodniu kupić miernik i zobaczę co wykaże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klx2501996 Opublikowano 29 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2017 WitamJeszcze nie zmierzyłem ciśnienia brak czasu i sprzętu ale w nowym roku może się uda Dochodzi jeszcze jeden problem wZawóry ssące powinny mieć u mnie0.10 ~ 0.19A u mnie w motocyklu nie chce przejść nawet 0.05mm czy to tez może być problem z odpaleniem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 29 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2017 Tak, zawory moga byc uchylone na zimnym silniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi