indyjanerka Opublikowano 21 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 Cześć,mam problem jak w tytule. Przy nieumiejętnym zakładaniu cylindrów wygięłam pierścienie zgarniające, które uszkodziły rowki w tłokach. Pierścienie są na pewno do wymiany, jeden tłok poza wyżłobieniami w rowkach ma lekkie pęknięcie na powierzchni (długość pęknięcia to jakieś 2 mm).1. Czy jest sens poprawić trochę te rowki i założyć nowe pierścienie, czy od razu szukać nowych tłoków?2. Czy ktoś z Was posiada ten model i wie, jaka jest fabryczna średnica tłoka? Zmierzyłam i wychodzi 44 mm, ale nie wiem, czy nie było szlifu cylindra.3. Orientuje się ktoś, gdzie można dostać taki zestaw (tłoki +pierścienie), oczywiście bez kupowania całego silnika? Szukam i nie mogę znaleźć. Jeśli to pytanie do innego działu, to przepraszam. :blush: Cytuj ,,Wszystko, co widzę, do mnie należy, cała Ziemia, jeśli chcesz wiedzieć. I to mnie raduje."(Włóczykij) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 21 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 (edytowane) Jesteś 23 letnią dziewczyną i składasz silnik! Zacznij od wstawienie swojego zdjęcia tutaj. :) Michoa już wycina pierścionek zaręczynowy z puszki po turystycznej. ps po co było to rozbierane? teraz wypada zanieść cylinder to zmierzenia i podjąć decyzje czy robić szlif + nowe tłoki czy wrzucić nowe tłoki, ewentualnie zrób zdjęcie tego pęknięcia. Edytowane 21 Lutego 2016 przez qpa Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
indyjanerka Opublikowano 21 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 Jesteś 23 letnią dziewczyną i składasz silnik Częściej patrzę na składanie ;)Rozbieranie było po to, żeby naprawić zębatkę w skrzyni biegów (nadłamany jeden ząb, trochę ,,chrobotało" na 3cim biegu).Natomiast z silnikiem wszystko było ok, więc zastanawiam się, jak to zrobić najmniej inwazyjnie. Z mojego pomiaru cylindra też wychodzi 44 mm, taki okrągły wymiar może oznaczać, że nic nie było robione, tak?Jak będę miała chwilę, to wstawię zdjęcie tego tłoka. LWG :biggrin: Cytuj ,,Wszystko, co widzę, do mnie należy, cała Ziemia, jeśli chcesz wiedzieć. I to mnie raduje."(Włóczykij) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hipolfs Opublikowano 22 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2016 Jeśli poszukujesz nowych tłoków odezwij się do mnie na pw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
indyjanerka Opublikowano 24 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 (edytowane) Przesyłam zdjęcia z uwzględnieniem tego miejsca, w którym pękło. Myślicie, że jest do zaakceptowania czy do wywalenia? Edytowane 24 Lutego 2016 przez indyjanerka Cytuj ,,Wszystko, co widzę, do mnie należy, cała Ziemia, jeśli chcesz wiedzieć. I to mnie raduje."(Włóczykij) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 24 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 Pewnie że do wywalenia. W jaki sposób Ty tak go pokiereszowałes? Bo na pewno pierścieniem. TT Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi