NiceTree Opublikowano 26 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2004 czesc, mam z kumplem problem, chcemy ściągnąć tą osłone z magneta w jego kadecietylko właśnie, zauważyłem że całe magneto wchodzi na klin(jak się odkręci tą nakrętka z podkładką sprężynową)i jest tam chyba na siłe wepchane na ten wałekw książce piszą o jakimś "ściągaczu koła magnesowego"tylko że takiego nie posiadamyczy jest jeszcze jakiś sposób na zdjęcie tej osłony?oprócz podważania jej trzemu śrubokrętami a późniejwalenia w nie młotkiem :( (w śrubokręty :clap: ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 26 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2004 To fajnie macie jak nap**dalaliście młotkiem w magneto. Sciagacz to takie małe badziewie, ktore wkrecasz w otwór w kole zamachowym, uprzednio odkrecajac nakretke z wału. Potem wkrecasz srube ktora to jest w tym sciagaczu i zdejmujesz koło magnesowe.Ściagacz kosztuje 7 zł w sklepie w wawie, gdzie indziej pewnie taniej Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiceTree Opublikowano 26 Sierpnia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2004 ale teraz juz wiem ze dobrze myslalem(ta osłona wchodzi na wcisk)btw nie stukalismy w magnetu tylko w srubokrety które je podwazaly zreszta co ja sie bede szczypał to nie moj motor :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 26 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2004 ale teraz juz wiem ze dobrze myslalem(ta osłona wchodzi na wcisk)btw nie stukalismy w magnetu tylko w srubokrety które je podwazaly zreszta co ja sie bede szczypał to nie moj motor :( Ta osłona - chodzi ci o koło zamachowe? Lepiej kupic ten sciagacz za 7 niz wał za 150 ktory mozna skrzywic łatwo Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anarch Opublikowano 26 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2004 taaaaaaaaato co ze mlotkamiten kadet tak wygladajakby walec go przejechal to by nie bylo roznicy, a moze lepiej bo by nic nie odpadalo ale jak go bez sciagacza sciagnac - czy sie da?????aha jeszcze ktos moze po ludzki regulucacje skrzyni biegow napisac w kadeciebo el_kurczako srubke z plomba odkrecil, pozatym mu cos zle biegi chodzily wogole kolesiowi powinni motoru nie dawac, jeden ma w takim stani...wszystko odpada.....trzyma noga 2 bieg bo mu wyskakuje....na drut zmocowane a chce se nowy kupowac....2 gi rozwali tragediapamietacie post o kolesiu co sobie kregi na kadecie rozwalil?to on Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_P Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2004 tak to jest gdy się rozbiera silnik bez wiedzy i książki.. :lol: :lol: :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaWaK Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Moim zdaniem to do poprawnego rozebrania ksiażka jest niepotzrebna w ogóle . a co od biegów to mu kulka wyskoczyła i musi nową wstawic . a co do kadeta to znam takich ludków którzy przyjeżdżali do mnie żeby zrobić coś w motorku , takimi motorkami W takim stanie .......i tak zrobione że normalnie na mysl przychodzi to coś ma wszystko na drut albo przyspawane na stałe . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anarch Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2004 ja mam wiedze i ksiazkei prosze sie nie wymadrzac :]to ze koles to kret to nie znaczy ze ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiceTree Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Moim zdaniem to do poprawnego rozebrania ksiażka jest niepotzrebna w ogóle .haha a to dobre, i tu jest haczyk bo mówisz do rozebrania! a do złożenia tego wszystkiego później??oj z tym to już gorzej jak się pierwszy raz rozbiera nową maszynę (pisząc "nową" mam na myśli że nigdy nie widziałem tego od środka wcześniej :banghead: ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi