Skocz do zawartości

Suzuki GSF cafe racer, co zostało zmienione?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Niedawno zaraziłem się pasja do cafe racer'ów, a w szczególności do tego egzemplarza link do zdjęć. Jest to przerobione suzuki gsf (600?). Moje pytanie jest takie-co wy, drodzy forumowicze, możecie mi powiedzieć jakie dokładnie zaszły zmiany? Jaram się cafe, ale mam jak na razie nikłe pojęcie na ten temat, dlatego na Waszą wiedzę się powołuję :)

Pozdrawiam!

Podobieństwo do cafe racera kończy się na zadupku i...to wszystko.

Po prostu podoba Ci się ten motocykl i tyle. Jak na fana CR to długa droga przed Tobą.

lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383
prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1
...i tak wszyscy umrzemy...

Nie no ...... CR to za dużo nie ma .... zmieniony zadupek (obcięty tył) .... przednie zwieszenie chyba zmienione całe, kierownica, zegary ............. tył nie wiem czy taki był seryjny (chodzi o wahacz)

Nie masz za co przepraszać, nikt wszystkiego od razu nie wie. Co do Bandita.. W 90% jest to seria, ma tylko zmieniony wahacz, na przodzie wstawiony usd, kierownica zmieniona na clip on no i kosmetyka w stylu charakterystycznego zadupka, lampy i innych drobiazgach co jest oczywiste.. Chcesz coś takiego złożyć?

Czy chcę? Tak, nawet bardzo. Aktualnie nawet nie mam prawa jazdy (ani możliwości by je zrobić, mam 17 lat). Ale moim marzeniem jest kupić bandita i go tak przerobić. Wcześniej jarałem się nakedami, np. XJR 1300, wspomnianym Banditem. Ciekawi mnie, kto może mi wykonać taką modyfikację, ile to może kosztować. Chciałbym to jak najlepiej odwzorować, poniewaz mam takie widzimisię, że wystarczy jeden szczegół i cała koncepcja mi się nie podoba, a to jest po prostu cudo.

Jak miałem 16 lat też miałem takie marzenie, byłem nawet z ojcem oglądać Kawasaki KZ650 bo stał za grosze niedaleko mnie i chciałem po prostu sobie siedzieć i dłubać przy nim powoli.. Nie śpieszyło mi się, a poza tym miałem 16 lat więc jazda takim motocyklem odpadała. Jednak po dłuższym rozmyślaniu sam stwierdziłem że bez pracy i stałych przychodów nie ma opcji żeby zrobić to tak jak chcę. Koszty takiej przeróbki zaczynają się od kilkuset złotych jeżeli robisz to półśrodkami z "niezbyt powalającym efektem końcowym" do kilku bądź kilkunastu tysięcy jeżeli ma to jakoś wyglądać.. Ale nie zrażaj się tym, ważne żebyś dążył do celu.. Na osłodę Ci powiem że po smutnym zakończeniu fascynacji cafe racer'ami urobiłem rodziców żeby mi kupili KTM-a, a ja go po prostu odpracuję.. Uwaga był to SX 250 :biggrin: Wiem że to było targnięcie się na życie w tamtym czasie, ale byłem oglądać, jeździłem.. I niby gra gitara.. Potem niestety trochę narozrabiałem i to ostro.. No i kolejne marzenie poszło się kochać.. Aż po 3 latach kupiłem sobie od tak z dnia na dzień obecny motocykl, a ostatnio mi się przypomniało że kiedyś taka sama Yamaha była moim marzeniem.. Od taka historia życia haha :biggrin:

:D sam chciałbym przeżyć taką "miłość". Co do samego motocykla, kosztów itp. To nie jest ogromna przeszkoda. Motocykl chciałbym kupić już w te wakacje (mam odłożone trochę pieniędzy, a w wakacje mam załatwioną dobra pracę, na tyle, żeby kupić i wykonać niezbędne prace przy bandycie przed właściwa przeróbką) i dłubać przy Nim przez nast. rok.

Przed chwilą napisałem do ekipy 99garage, może dadzą namiary na właściciela tej piękności. Jeśli nie, to czy jesteście w stanie pomóc mi w jakiś sposób przy opisie modyfikacji i zmienionych części?

Ps. Co takie narozrabiałeś jeśli można wiedziec? :D

Edytowane przez ShockY

..czy jesteście w stanie pomóc mi w jakiś sposób przy opisie modyfikacji i zmienionych części?

- zmieniona lampa

- z przodu widelec USD

- kierownica clip-on z akcesoryjnymi klamkami

- inny prędkościomierz

- wahacz wygląda na kombinowany, bo z jednej strony wygląda jak oryginalny, a z drugiej nie

- wywalone plastiki z tyłu i zrobiony zadupek z siedzeniem

- no i oczywiście malowanie+polerowanie wahacza

Reszta wygląda mi na serię..

Ps. Co takie narozrabiałeś jeśli można wiedziec? :D

Powiem Ci tylko że było nieciekawie.. Spędziłem wtedy swoją pierwszą i mam nadzieję że ostatnią noc na dołku..

Jeśli chcesz coś na silniku Bandita, to popatrz też na Inazumę. Tu masz fajną przeróbkę:

http://olx.pl/oferta/suzuki-gsx-1200-inazuma-dragster-custom-cafe-racer-street-CID5-IDbiJal.html#a25b5b6cd3

Sam się zastanawiałem, czy by nie sprzedać Bandziora i nie kupić tego moto...