pepe68 Opublikowano 25 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 Planuję na ten rok wycieczkę przez kraje Beneluksu. Z góry dzięki za porady w temacie fajnych miejsc/tras, taniego jedzonka i spanka (Campingi) termin czerwiec. Cytuj http://www.youtube.com/user/piotrpepe68https://picasaweb.google.com/lh/myphotos?noredirect=1http://piotrgierasinski.blog.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mare36ks Opublikowano 7 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 to zalezy co preferujesz. ja bylem w Holandii i Belgii i się świetnie bawiłem, ale zwiedzałem głównie miejsca związane z 2 wś i muzea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biblo Opublikowano 7 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 mare36ksA możesz coś więcej napisać na temat tych miejsc i muzeów związanych z II w.ś.? Ja też się tym interesuję i w swojej podróży przez Rosję mam w planach kilka tego typu muzeów... A od pewnego czasu mam ochotę na wyprawę do Europy Zach., głównie do UK np. na Tiger Days... Cytuj Pozdrawiam,Jacek __________________________________________|Sportster IRON 883™|DL650AK8|Triumph Tiger Explorer XC| Forum powinno być jak Media Markt... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mare36ks Opublikowano 7 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 (edytowane) mare36ksA możesz coś więcej napisać na temat tych miejsc i muzeów związanych z II w.ś.? Ja też się tym interesuję i w swojej podróży przez Rosję mam w planach kilka tego typu muzeów... A od pewnego czasu mam ochotę na wyprawę do Europy Zach., głównie do UK np. na Tiger Days... Jeżeli jedziesz w tamte rejony i lubisz takie rzeczy to grzechem byłoby nie pojechanie do Normandii, tam mozna kupe czasu spędzić. Ja troche czasu tam spędziłem w czasie wyjazdu na Gibraltar, miała się relacja w motorismo ukazać ale zamilkli :dry:Muzeów, cmentarzy, miejsc walk jest tam tyle że ciężko jest wszystko poznajdywać, ja dopisywałem to co znajdywałem w internecie, czesto bylo tak ze po drodze na cos trafialem. generalnie jest to tam zorganizowane na poziomie o jakim u nas dluuugo nikt nawet nie pomysli. między innymi:Holandiaoboz koncentracyjny w Leusden, Arnhem, cmentarze wojenne, Polaków też w Oosterbeek, oboz koncentracyjny w Vugh, Breda, (jeżeli znasz i lubisz New Kids Turbo to niedaleko masz miejscowośc Maaskantje :cool: ),cmentarze wojenne z Polakami w cmentarz przy Ettensebaan ( między innymi gen. Maczka), Eindhoven, farma Paulushoef i cala okolicanocleg w Vlijmennocleg Bladel przy ulicy Bredasebaan 20http://4.bp.blogspot.com/-wdZICFcbHag/VC7Tyv_-rRI/AAAAAAAAFcM/BdOLJNq2N-0/s1600/DSC03159.JPG Belgiaogromny cmentarz Henri-Chapelle, cmentarz w Neupre, swietne muzeum w Stoumont z tygrysem krolewskim, no oczywiscie Recogne i Bastogne :cool:http://2.bp.blogspot.com/-0Xbd2ueeUA4/VDliDdRHONI/AAAAAAAAFmQ/s-E5HbTqWbQ/s1600/2014-07-13%2B12.07.20.jpg nocleg Esneux kamping o nazwie Lex Mueres jak jedziesz na zachod to pomysl o Francji, tam tez jest tyle tego ze sie w glowie nie miesci (Verdun, Ossuarium chociazby) noclegi jakie podalem to te w ktorych ja spalem i mi odpowiadaly zarowno akceptowalna cena jak i standardem. jak bedziesz chcial wiecej info to pisz. co moge to pomoge. ja na zachod napewno kiedys wroce bo za malo rzeczy tam zwiedzilem Edytowane 7 Lutego 2016 przez mare36ks Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biblo Opublikowano 7 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 Super! Dzięki za te informacje :) Ta fotka z Tygrysem jest super, a co najważniejsze można do tego czołgu podejść i go dotknąć :cool: W Kubince, do której się wybieram większość stoi za sznurkami... I jak znam rosyjskie muzea, jest ściśle pilnowana przez starsze panie... Cytuj Pozdrawiam,Jacek __________________________________________|Sportster IRON 883™|DL650AK8|Triumph Tiger Explorer XC| Forum powinno być jak Media Markt... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mare36ks Opublikowano 7 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 Super! Dzięki za te informacje :) Ta fotka z Tygrysem jest super, a co najważniejsze można do tego czołgu podejść i go dotknąć :cool: W Kubince, do której się wybieram większość stoi za sznurkami... I jak znam rosyjskie muzea, jest ściśle pilnowana przez starsze panie...nie wiem jak będziesz jechał, ale po drodze przez Niemcy jak poszukasz też coś fajnego znajdziesz tak jak ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cruiSeR Opublikowano 7 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 W Brukseli jest fajne muzeum , w 2014 roku jak byłem było wejście za darmo - Royal Museum of the Armed Forces and Military History .Obok jest muzeum związane z motoryzacją Autoworld wejście chyba kosztowało 8 euro .To wszystko w Parc du Cinquantenaire . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mare36ks Opublikowano 7 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 potwierdzam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biblo Opublikowano 8 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 (edytowane) nie wiem jak będziesz jechał, ale po drodze przez Niemcy jak poszukasz też coś fajnego znajdziesz tak jak jaJest na pewno Flugmuseum Messerschmitthttp://www.flugmuseum-messerschmitt.com/messerschmitt/home/index.html Edytowane 8 Lutego 2016 przez biblo Cytuj Pozdrawiam,Jacek __________________________________________|Sportster IRON 883™|DL650AK8|Triumph Tiger Explorer XC| Forum powinno być jak Media Markt... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quanti86 Opublikowano 8 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 W Brukseli jest fajne muzeum , w 2014 roku jak byłem było wejście za darmo - Royal Museum of the Armed Forces and Military History .Obok jest muzeum związane z motoryzacją Autoworld wejście chyba kosztowało 8 euro .To wszystko w Parc du Cinquantenaire .Również polecam. Nie wiem jak teraz ale parę ładnych lat temu wstęp był za darmo i była możliwość wziąć we własne ręce niektóre bronie z okresu IIWŚ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mare36ks Opublikowano 9 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 jak bylem to nie bardzo sie dawalo pomacac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quanti86 Opublikowano 9 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 Ja byłem jakiejś 10 lat temu.. Karabinki z okresu IIWS byly na stalowej lince i bez problemu można było wziąć do reki.. Może czasy się zmieniły :( Verstuurd vanaf mijn SM-A300FU met Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi