Skocz do zawartości

Alternatywa dla Pedzia 206LX

Major87
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Jak ci się podoba Civic to się nawet nie zastanawiaj. Oprócz totalnej bezawaryjności ten samochód daje sporo frajdy z jazdy, dzięki wahaczom na wszystkich kołach ten samochód się naprawdę genialnie prowadzi, żaden z wymienionych w tym temacie nie ma podejścia w tej kwestii. Lubią rdzewieć tylne nadkola i progi. jeśli chodzi o 1.4 z civica to słabe punkty to pompa wody - czasem lubi cieknąć, i uszczelniacze zaworowe - powyżej 200 kkm lubi siorbnąć nimi olej a tak to można nim latać non stop na odcince i nic się nie dzieję, rozrząd co 90 tysięcy

W dniu 21.01.2016 o 06:37, IZO napisał:

Jak ci się podoba Civic to się nawet nie zastanawiaj. Oprócz totalnej bezawaryjności ten samochód daje sporo frajdy z jazdy, dzięki wahaczom na wszystkich kołach ten samochód się naprawdę genialnie prowadzi, żaden z wymienionych w tym temacie nie ma podejścia w tej kwestii. Lubią rdzewieć tylne nadkola i progi. jeśli chodzi o 1.4 z civica to słabe punkty to pompa wody - czasem lubi cieknąć, i uszczelniacze zaworowe - powyżej 200 kkm lubi siorbnąć nimi olej a tak to można nim latać non stop na odcince i nic się nie dzieję, rozrząd co 90 tysięcy

IZO jak kto, burzysz wspaniały świat samochodów z belkami między kołami.

Grande Punto - takie firmowe dostałem. Ma 5 lat natrzaskane chyba ze 145 tysięcy, na gazie. Dotychczas był rozrząd wymieniany no i serwisy. A uwierz jako auto przedstawiciela lekko nie ma ;). Jest to bardzo szybki samochód terenowy ;). 1007 na mam prywatnie na tym małym silniku traktorowym, żona ma 5008 na poturbionej benzynie. Mój ma 11 lat, jej 5... Woli mi auto zabierać ;). O dziwo mieszczą się do niego (1007) 2 osoby dorosłe, 2 szkodniki na fotelach z tego młodszy na izofiksie, w bagażnik wchodzi pełnowymiarowe podwozie Jedo z uchwytami dla fotela i jest jeszcze miejsce na zakupy, albo graty na 2 dni ;) (sprawdziliśmy jak mojej był robiony po stłuczce). Ten samochodzik jest naprawdę jak z gumy.

Edytowane przez rura_sn-n

"O ładnie złożony... O nieźle zapierd..a... O ładna pozycja i dobrze patrzy... O Rura po bułki jedzie..." - Komentarze przy oglądaniu zdjęć z SD ;-) - made by Rufi.

Jak Peugeoty, to ja bym jeszcze dorzucił 307, to jest dalej małe auto z zewnątrz a w środku jest całkiem sporo miejsca. Mnie ta fura zaskoczyła komfortem dla tyłka jak za taką kase, fotele i tylna kanapa są naprawdę wygodne, i jeszcze zagłówki na tylnej kanapie są tak wyprofilowane że można faktycznie oprzeć o nie głowę i się rozluźnić, co mi się bardzo rzadko zdarza, śmigam ze znajomym codziennie na zmianę tym albo paskiem b5 w high lajnie, to gdy widzę że podjeżdża 307 to mam od razu bana na twarzy, wiem że będzie wygodna podróż :D

Potwierdzam, Żona miała przed 5008 307mkę i to bardzo fajne i komfortowe auto. 308 przy tym to pomyłka i kara za grzechy niepopełnione.

"O ładnie złożony... O nieźle zapierd..a... O ładna pozycja i dobrze patrzy... O Rura po bułki jedzie..." - Komentarze przy oglądaniu zdjęć z SD ;-) - made by Rufi.