wajzer Opublikowano 24 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 Haj Roberto!Mnie termin by odpowiadał. Jeszcze dopytam drugiego Roberta. A jak ty sie zapatrujesz nad kółkiem w około Czarnego i czy będziesz miał na tyle czasu bo trzeba liczyć jakieś 3 tyg+ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert von Berlin Opublikowano 27 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2016 Caly ten balagan z wizami mnie troche martwi, ale reszta bardzo mi sie podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biblo Opublikowano 28 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2016 Nie ma co się martwić, tylko trzeba działać :) W Twoim wypadku najlepiej skorzystać z pomocy jakiegoś pośrednika. Załatwienie wizy rosyjskiej zajmie ze 2-3 tygodnie i nie powinno kosztować więcej niż 400 zł. Cytuj Pozdrawiam,Jacek __________________________________________|Sportster IRON 883™|DL650AK8|Triumph Tiger Explorer XC| Forum powinno być jak Media Markt... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszW Opublikowano 29 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 Wiza Rosyjska przez biuro - około 500 w zależności, czy ubezpieczenie sam wykupisz czy u nich (musisz mieć) czas do 2 tygodni. Ja po przeszukaniu forum, odpuściłem załatwianie samemu (za dużo załatwiania i papierków).Jeszcze wiza Turecka, ale przez neta ogarniesz w naście minut :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biblo Opublikowano 29 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 500 zł to pewnie kosztuje wiza turystyczna, a w tym wypadku wystarczy tranzytowa... Koszt wizy to 152 zł, opłata "serwisowa" centrum wizowego to ok. 120 zł, ubezpieczenie kosztuje grosze. Tranzytową można załatwić samemu, ale faktycznie jest przy tym trochę zachodu i niepewności, bo potrafią z byle powodu kazać poprawiać papiery. Myśmy składali w Konsulacie w W-wie trzy identyczne komplety dokumentów i każdemu kazali poprawić coś innego! :cool: Wizy turystyczne i inne faktycznie najlepiej załatwiać przez doświadczonego pośrednika. Sam teraz czekam na wizę roczną lub dwuletnią wielokrotną. Zobaczymy, co uda się załatwić :) Cytuj Pozdrawiam,Jacek __________________________________________|Sportster IRON 883™|DL650AK8|Triumph Tiger Explorer XC| Forum powinno być jak Media Markt... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodon Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Witam.Temat trochę ucichł. Jestem zainteresowany takim kierunkiem w terminie maj- czerwiec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wajzer Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2016 U mnie ten termin raczej odpada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert von Berlin Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Gruzja przycichla chyba z racji tego, ze tam glosno sie zrobilo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biblo Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Gdzie się zrobiło głośno? W Gruzji? Jakoś nic nie słyszałem... Jak tak patrzę na podejście i zapał (niby) zainteresowanych tym kierunkiem, to widzę, że nic nie wyjdzie z tych planów... Cytuj Pozdrawiam,Jacek __________________________________________|Sportster IRON 883™|DL650AK8|Triumph Tiger Explorer XC| Forum powinno być jak Media Markt... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wajzer Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2016 (edytowane) Zapał nie zaniknął, ja jadę, choćby sam :-) Nawet części do swojego Gutka już załatwiłem sam, bo na mojego serwisanta chyba niema co liczyć. Edytowane 19 Kwietnia 2016 przez wajzer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biblo Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2016 (edytowane) To Ci pomacham, jak będę wracał z Mongolii :) A w końcu którędy? Przez Rosję, czy Turcję? Edytowane 20 Kwietnia 2016 przez biblo Cytuj Pozdrawiam,Jacek __________________________________________|Sportster IRON 883™|DL650AK8|Triumph Tiger Explorer XC| Forum powinno być jak Media Markt... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wajzer Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2016 To może na jakąś flaszkę się ugadamy w pobliżu Mongolii ? :-) Ja chciałbym jechać przez Rosję ale jeszcze zobaczę co na to dwóch Robertów :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolasgsxr Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Hej, To jak są jacyś zdecydowani na Gruzję? My chcieliśmy zrobić w tym roku Gruzję - jadąc dwa razy przez Turcję, wyjazd polowa czerwca (18-tego), czas 4 tyg... Jednak na stronach ambasad już pojawiają się ostrzeżenia żeby sobie również i Turcję darować... dlatego chciałem się dowiedzieć ile osób i w jakim terminie się wybiera. Cytuj www.facebook.com/wPogoniZaNaszymiMarzeniami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biblo Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 A co Wy tak z tą Gruzją przez Turcję??? Dalej, drożej, trudniej się dogadać, nudna droga przez wschód Turcji...Przez Rosję jest zdecydowanie ciekawiej :) Ewentualnie można zrobić kółeczko dookoła Morza Czarnego, żeby nie jechać dwa razy tą samą drogą... Cytuj Pozdrawiam,Jacek __________________________________________|Sportster IRON 883™|DL650AK8|Triumph Tiger Explorer XC| Forum powinno być jak Media Markt... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alan99 Opublikowano 20 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2016 Witajcie, widzę, że dużo się naklikaliscie . A konkretnie?Ja ruszam za tydzień 28.5.16 na 6 tygodni. Powrót planowany 8.7.16. Chętnie spotkam się/dołączę gdzieś na trasie.Jadę sam, bo 2 moto z przyczyn losowych dziej zrezygnowało; (Trasa to: Warszawa-Odessa (prom)-Batumi- 4 tygodnie po Gruzji i Armenii - TR - BG - RO- H - SK - PŁ. Jadę Triumphem Tigerem Explorererem 1200. Dajcie znać, może gdzieś się uda spotkać. Cytuj pozdrawiamAlan-----------------------------------------------------------------Triumph Tiger 1200 Explorer / HD Road King Police Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi