Kwasiak Opublikowano 29 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 Witam kupiłem motor Yamaha sr 125 i od samego początku miałem problem z wyregulowaniem gaznika motor odpala bez problemu lecz po przejechaniu ok. 5km motor zaczynał gasnac na luzie lub na biegu ze wciśniętym sprzęgłem. Po wizycie u mechanika stwierdzono ze gaznik jest zepsuty postanowiłem zamówić na allegro używany oryginalny po zamontowaniu motor chodził lepiej nie gasnal lecz przy gwaltownym dodawaniu gazu dlawi sie gaznik był wielokrotnie czyszczony przedmuchiwany i sprawdzany. Po kolejnej wizycie u mechanika załatwione został gaznik z innego motora także bez skutku. Inny mechanik sprawdził kompresję motoru i jest na poziomie 12 barów także kazał mi wykluczyć pierscienie i tłok a także ustawił mi zawory zgodnie z książką serwisowa. Mechanik podejrzewał luz na korwobodzie a drugi mechanik stwierdził że albo głowica albo zawór ssacy. Odlaczylem przewód który wychodzi z silnika i idzie do filtra powietrza i motor jeździ troszkę lepiej rzadziej traci wolne obroty jednak dalej jest coś nie tak. Ostatnia sprawa która mnie niepokoi jest dziwny metaliczny dźwięk z silnika jeden z mechaników mówił ze to.normalny głos motoru natomiast drugi mówi ze to moGa być pierscienie albo korwodob jednak pierscienie wykluczylem bo kompresja jest dobra proszę o pomoc wiem ze moi problem jest wielki a ja się na tym nie znam... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 3 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2015 oddaj to do dobrego mechanika :D pierdziele bo jak czytam co ci twoi szamani wymyślają to zaplułem się ze śmiechu :D gaźnik trzeba wyregulować a nie wstawić inny z allegro i czekać aż zadziała , każdy gaźnik jest regulowany indywidualnie pod konkretne moto-już gdzieś to pisałem ....... Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwasiak Opublikowano 3 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2015 Łatwo powiedzieć oddaj do dobrego mechanika juz żadnemu nie ufam... sam chciałbym dojść to co może być i oszczędzić sobie nerwów...Motor pięknie odpala na dzisiejszą chwile ale po przejechaniu 2-4km traci wolne obroty i żadna regulacja nie pomaga ani za bardzo nie reaguje na kręcone śrubki od mieszanki i wolnych obrotów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 3 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2015 a jak zgaśnie bo nie ma wolnych to potem normalnie zapala z rozrusznika ? czy już nie odpali dopóki nie wystygnie ? Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwasiak Opublikowano 3 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2015 Pali normalnie bez żadnego problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 4 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2015 i zapali nie trzyma wolnych , ale jak chcesz to jedzie normalnie dalej tak ? nie strzela nie przerywa dopóki nie puścisz gazu i nie zgaśnie ? Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwasiak Opublikowano 4 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2015 Zapali, bardzo rzadko zdarza się że trzyma wolne obroty po rozgrzaniu, jedzie normalnie moc ma szarpie tylko przy zmianie biegów wrzucę na luz lub stanę gaśnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 4 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2015 kontrola luzów zaworowych na początek i od tego trzeba zacząć, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwasiak Opublikowano 4 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2015 Ustawiona według książeczki Yamahy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 6 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2015 jest krócieć między gaźnikiem a cylindrem tam czy gąźnik bezpośrednio do cylindra przykręcony ? może uszczelka tam ? Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwasiak Opublikowano 6 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2015 Uszczelka była uszkodzona ale została wymieniona na nową i bez skutku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwasiak Opublikowano 9 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2015 Widzę ze niestety nikt nie jest w stanie pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 9 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2015 ja to już się zgubiłem który tam jest gaźnik z allegro :D na ori gaźniku to się dzieje ? Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwasiak Opublikowano 9 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2015 Tak na oryginalnym gazniku się tak dzieje teraz a tak w ogóle to takie objawy są na każdym z tych 3 gazników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi