c64club Opublikowano 22 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2015 (edytowane) We wrześniu przywaliłem zbokowozem w słupek. Tak to jest, jak się pędzi przez nieużytki na skróty. Cza było sprzęta odbudować. Nowa rama, błotnik, zawieszenie (ekspermentalny układ), łatanie, szpachlowanie, malowanie. Rezultat:Czeka go jeszcze malowanie wnętrza wozu, poprawka siodła i uchwyt do kul/lasek. Tak ładnie zrobiony wóz to aż szkoda porysować mocując je gdzie bądź. Edytowane 22 Października 2015 przez c64club Cytuj www.grzegorski.net - witrualny kącik mojego warsztatu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 22 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2015 fajne :D zrób napęd koła w wózku to będzie lepsze na skróty :D Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Songo Opublikowano 22 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2015 (edytowane) Bajerancki :D Mi także marzy się taki zestaw do zabawy w zimę :) Edytowane 22 Października 2015 przez Songo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LWfilip Opublikowano 22 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2015 A możesz dać kilka fotek więcej. Fajnie się na ten sprzęt patrzy. Może kiedyś się zabiorę za coś takiego?? Cytuj Grzeczni po śmierci idą do nieba. Niegrzeczni po śmierci idą tam gdzie chcą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
c64club Opublikowano 23 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2015 (edytowane) Michoa - z czego? Z tych paru centymetrów sześciennych? Taki napęd zeżre mi te moje kilka koni i będę się końskimi szkieletami napędzać. Zaprzęg waży 200 kilo z hakiem, mniej niż niejedna solówa, to 1x3 starcza. Songo, napisz na PW. W Twoich okolicach jeżdżą dwa zaprzęgi mojej roboty. Z właścicielem jednego mam kontakt. LWfilip. Poczytaj moją stronę (w podpisie). Jak masz zaplecze, intuicję i czas na ileś eksperymentów, to wykasuj "może kiedyś" z ostatniego Twojego zdania. To jest już któryś zaprzęg z kolei w moim wykonaniu, aż powoli tracę rachubę. Pierwsze pod względem mechanicznym były udane, (przedtem były przyczepki i inne konstrukcje), ale dopiero teraz mam jakąś "pewność" w czynieniu wozów i odstosowywaniu motocykli. W Twoim sprzęcie kłopot sprawiają panele i ABS, ale za to Hamerykanie mają doświadczenie w przebudowie tego sprzętu,jest kilku niemal specjalizujących się w tym monterów i sporo się od nich można nauczyć. Fotky: Edytowane 23 Października 2015 przez c64club Cytuj www.grzegorski.net - witrualny kącik mojego warsztatu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LWfilip Opublikowano 24 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2015 Widać zacięcie w tym co robisz. Taką samą pasję widać w pracach wszystkich tych którzy majstrują przy różnych pojazdach. Co do "mojego" moto to widziałem na żywo pracę konrada1f i w przypadku tego typu motocykla (st1100) to On jest, w pewnym sensie guru tego tematu. Co do moich poczynań to ograniczam się raczej do bieżących napraw mojej maszyny i pomocy kumplom. Chwilowo nie ma możliwości abym rozpoczął jakikolwiek projekt, mam ważniejsze sprawy a to "kiedyś" to naprawdę odległa przyszłość. Jeśli w ogóle.Chętnie jednak oglądam wyczyny takich mechaników jak Ty i podziwiam. Pozdrawiam i życzę dalszej owocnej pracy. LwG. Cytuj Grzeczni po śmierci idą do nieba. Niegrzeczni po śmierci idą tam gdzie chcą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 25 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2015 Michoa - z czego? Z tych paru centymetrów sześciennych? Taki napęd zeżre mi te moje kilka koni i będę się końskimi szkieletami napędzać. Zaprzęg waży 200 kilo z hakiem, mniej niż niejedna solówa, to 1x3 starcza. dobre przełożenie i zdziała cuda chyba że chcesz zapie**alać to odpada :D , DZIK ma po 8KM w 2T a potrafi przyczepę drzewa ciągnąć i sam waży chyba 500kg :D W piachu czy śniegu takie coś jak nie ma koła w wózku napędzanego to pewnie to koło go przeraźliwe hamuje i czy chcesz czy nie skręca w stronę wózka nie ? Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
c64club Opublikowano 26 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 (edytowane) Ale to nie jest sprzęt do orania. Czysto drogowa maszyna. "Robi w terenie" na tyle, na ile potrzebuję, czyli wjeżdża po stokówkach, na przykład tak jak na tym filmie. Napęd dokładnie ten sam co obecnie, w wózku kilkadziesiąt kilo gratów: Żeby tam wjechać zimą, wystarcza zmiana "zębatki zdawczej" z 17 na 14 i łańcuchy na tylnym kole. Wincy mi nie cza. Prawa opona robi w śniegu wzorowo. Jako płoza :D Filipie - guru zwany konrad1f to inż. Konrad Czwordon? Edytowane 26 Października 2015 przez c64club Cytuj www.grzegorski.net - witrualny kącik mojego warsztatu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi