YAGO Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2004 hej wam! mam problem, mimo rematu caly czas cos stuka w silniku mojej etz 250, :buttrock: dostaje przesto szalu bo moto jest praktyczie cale odnowione a cos paskudnie chalasuje, chalasowalo juz wczesniej-jezdzilem tak 2 lata ale teraz mnie to wq! chalas nie dochodzi z silnika tylko od stroby sprzegla, zdemontowalem naped obrotomierza razem z mechanizmem wlaczania sprzegla i dale cos stuka-furkocze.... CO TO MOZE BYC? jedyna zecz ktora wykrylem to luz miedzy zabierakiem a duzym kolem zembatym dolaczam link do filmiku-czy taki luz jest normalny czy kola sa zuzyte? http://www.yagoallegro.webpark.pl/Mov00373.zip Cytuj Usługi IT - www.tricori.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyhu Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Czolem! Dobra nazwa: furkotanie.Moim zdaniem jest to naturalne w sprzegle MZtki. Slyszysz to tylko jak masz motor na luzie z puszczona klamka sprzegla?Jesli tak, to ja to mam i nie znam MZtki, ktora by tego nie miala.Jest to tym glosniejsze im luz miedzy duzym kolem sprzegla a zabierakiem jest wiekszy. Tak stoi napisane w serwisowce do MZty... Cytujac:"Przy zbyt wielkim luzie międzyzębnym między kołem napędzającym (28 zębów), przynitowanym do zabieraka sprzęgła i kołem napędzanym (68 zębów) skrzyni biegów powstają hałasy w czasie pracy jałowej silnika i przy zmianie obciążenia. w nowym stanie luz międzyzębny powinien wynosić 0,036 mm do max. 0,131 mm. W przypadku większego luzu międzyzębnego niż 0,25 mm należy założyć nową parę kół zębatych. Podczas pomiaru luzu międzyzębnego należy naturalnie uwzględnić luzy promieniowe łożysk 6306 i 6203." Na filmiku luz wydaje się spory... Może należałoby jednak wymienić te koła zębate?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YAGO Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2004 dzieki! choc mnie nie pocieszyles.... ale przynajmniej niemartwie sie ze cos zle poskladalem Cytuj Usługi IT - www.tricori.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyVFR Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2004 No to beka! Czy ty Yago nie dzwoniles do mnie w tej sprawie przypadkiem? :mrgreen: Jezeli faktycznie luz jest zbyt duzy, to bedzie dzwonic. Ja bym jednak nastawial sie na luz wzdluzny na zabieraku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YAGO Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2004 mlody: sciagnoles filmik? luz wzdluzny na zabieraku juz sprawdzilem i zlikfidowalem.... co do dzwonienia to wlasnie skojazylem! hehe! jaki ten internet maly... malo prawdopodobne zebym sie u ciebie zjawil chyba ze namowie qmpla ktory ma prawko albo mi cos od******** i przyjade a drugi problem jest taki ze moje kieszenie swiecom pustkami-etka wyciagnela do cna, myslalem ze mi na kask zostanie a tu lipa.... Cytuj Usługi IT - www.tricori.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=AUTSAJDER=- Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Jak ja bym miał taki luz jak na tym filmiku to bym sie cieszył :clap: bo u mnie to az strach :( ale nie mam sumienia silnika tak meczyć :roll: no ale jak narazie to kaski nie widac nawet na drobny remont :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi