karolMTX80r2 Opublikowano 8 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2015 Witam.Nadszedł czas na skończenie mojego projektu hondy mtx 80r2.Dzisiaj idę składać silnik. Dokręcam nakrętkę wału i magneto.Próbuje zakręcić magnetem ale nie daje rady. Odkręcam nakrętkę wału i wszystko dobrze chodzi .Dokręcam ją lekko palcami i znów zaczęło ciężko chodzić.Tak jakby go coś zablokowywało. Nie mam założonego cylindra. Wiecie co może być tego przyczyną? Z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 8 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2015 może po prostu magneto blokuje ci się o stator ? Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolMTX80r2 Opublikowano 8 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września 2015 Nie mam pojęcia. Ale wtedy to chyba nawet przy podręcznej nakrętce by blokował co?Jak to sprawdzić? Magenta nie ściągne bo nie mam ściągacza Odkręconej nie podręcznej sory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 8 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2015 ale chyba wiesz że magneto trzeba dotrzeć do czopu ?to się nie trzyma na klinie ani na nakrętcea ciężko może pracować jeśli skrzywiłeś wał Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 9 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2015 (edytowane) to wymyśl patent i zdejmij magneto i wszystko się wyjaśni bez rozkręcenia to można wróżyć z fusów........ ja magneto w mtx ściągałem przy użyciu pasa do mocowań ładunku w tirze takim do 5T , motocykl przywiązałem do drzewa jednym pasem drugi pas jednym końcem do drugiego , a za magneto złapałem drugim końcem pasa i ściągałem klamrą i się udało magneto wystrzeliło bardzo niebezpieczny patent i można skrzywić magneto lub coś zniszczyć więc na własne ryzyko ale mnie się udało :D ...... pomierz gwinty poszukaj może jakiś ściągacz od demoludu pasuje albo niech ci tokarz dorobi niektóre magneta można bez problemu zdjąć zwykłym ściągaczem do łożysk ( jak ma jakieś duże dziury i wejdą ci tam ramiona bez zapierania o stator to na co czekasz ? ) Edytowane 9 Września 2015 przez michoa Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolMTX80r2 Opublikowano 9 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Września 2015 Mechanik pneomatem odkręcał wał i magneto.Nie wiem czy nie powinna iść jakaś podkładka pod zębatke na wale i wtedy dokręcić.Wał jest w stanie bdb zero luzu nigdzie, więc wykluczone.Magneto hmm... oprócz odkręcenia śrubki nic z nim nie robiłem a wcześniej chodziło więc chyba też odpada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 9 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2015 wcześniej to znaczy kiedy zanim odkręciłeś nakrętkę ? Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolMTX80r2 Opublikowano 10 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Września 2015 Tak Dzisiaj ściągnąłem kosz sprzęgła i okazało się ze zebatka na wale jest bardzo mocno dociśnieta przez dokreconą nakrętke i zębatke trze o taki metal który wychodzi spod simmeringu. Tam ma być jakiś dystans ?Co robić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolMTX80r2 Opublikowano 11 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Września 2015 Temat zamknięty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 12 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2015 a jakiśopis czemu co i jak ? przyda się potomnym ........ Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolMTX80r2 Opublikowano 12 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Września 2015 Ten taki metal co wychodzi spod simeringu on musiał być mocno docisnięty przez tą zębatke żeby się też kręcił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi