karolMTX80r2 Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Ostatnio przy ściąganiu cylindra i tłoka zobaczyłem brud na dole skrzyni korbowej. Wygląda to jak taki piach w oleju przyczepiony tam na dole. Chcę to wyczyścić. Kolega mówi ,, nalej nafty, potrząśnij i wylej" ale nie wiem czy go posłuchać bo ostatnio jak rozpoławiał silnik to widziałem z daleka że do tego używa kątówki. Może ktoś z was zna jakiś dobry sposób na przeczyszczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2015 kątówki ?to miał tam nalep z alu ? jak planujesz coś z tym robić to silnik na pół i nowe łożyska przy okazji, nie sądzę żeby był to piasek, wał już by dawno stanął Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamool Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Jak chcesz to wyczyścić to tylko rozpoławiając silnik... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolMTX80r2 Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Właśnie chciałbym tego uniknąć ze względu na koszty. Tokaż chcę za zrobienie sciagacza 50zł a jednej uszczelki nie dostanę więc musiałbym kupić cały komplet za 60zl.Nie chcę wydawać 110zł na oczyszczenie z tak małego brudu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrx95 Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Ostatnio przy ściąganiu cylindra i tłoka zobaczyłem brud na dole skrzyni korbowej. Wygląda to jak taki piach w oleju przyczepiony tam na dole. Chcę to wyczyścić. Kolega mówi ,, nalej nafty, potrząśnij i wylej" ale nie wiem czy go posłuchać bo ostatnio jak rozpoławiał silnik to widziałem z daleka że do tego używa kątówki. Może ktoś z was zna jakiś dobry sposób na przeczyszczenie.A ja znam takiego, co sprzęgło, tam gdzie się je przykręca, czyli na końcu wału, zerwał gwint, to przyspawał nakrętkę. A potem jak chciał odkręcić, to też używał szlifierki. :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruns Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Użyj "szprajta" do czyszczenia gaźników , aby rozpuścić osad . Następnie pistoletu do ropowania i sprężarki , aby wypłukać osady . Do pistoletu możesz użyć nafty , ropy lub benzyny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolMTX80r2 Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Temat zakończony. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolMTX80r2 Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Temat zakończony. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi