mrbravo Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2015 gdzie hjc do araja porownujesz, przeciez to zupelnie nie ta liga od skorupy poczynajac... Cytuj General description: aktualnie brak... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heniek128 Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2015 A tam inna. Hjc jest lepiej wykonany i lżejszy.Miałem Chasera, RPHA nie, ale jeździłem w poprzedniku i takie są moje spostrzeżenia.Wadą hjc jest to, że prawie wszystkie modele są ku**ewsko głośne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_Sanok Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2015 (edytowane) Posiadam Sharka dużo niższy model s900 ale ja już wiecej tej firmy kasku nie kupię w tej samej grupie cenowej są dużo lepsze kaski innych firm. Miasłem porównanie z kaskiem Nolan z tej samej półki cenowej i jest o niebo lepszy. Więc zanim kupisz Sharka radzę dobrze sie zorientować w kaskach innych firm. Edytowane 26 Sierpnia 2015 przez Piotrek_Sanok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość komandosek Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Potwierdzam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrbravo Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2015 jesli dla ciebie kask nolan jest duzo lepszy to krzyz na droge.... Cytuj General description: aktualnie brak... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość komandosek Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Ja jeżdżę w Sharku za ok 1kpln. Nigdy więcej Sharka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rzeźnik Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Nie no, bo chodzi o to, ze przymierzałem tego HJC-ka i wersja S jest na mnie dobra, lecz ma wg mnie za blisko szczękę i przeszkadzało mi to. Dopiero potem sprzedawca dał mi do przymierzenia Araia Chasera i spasował od razu. Stąd pytanie czy opłaca się brać tego Araia zamiast HJC RPHA 10 Plus? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heniek128 Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2015 To bierz Chasera - wygoda jest na pierwszym miejscu w przypadku kasku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rzeźnik Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2015 A zobaczyłem a w podobnej cenie tez Arai Quantum. Czym się różni od Chasera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan Honda Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Sharka nie polecam to jest co najwyżej średni półka nie ma co ich stawiać równo z porządnymi firmami jak np shoei Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz-2211 Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Czytam tak sobie że "nie polecam", "że nigdy więcej Sharka"...a może tak ktoś podeprze to jakimiś spostrzeżeniami czy faktami?!?Posiadam SpeedRa i nie mogę nic złego o nim powiedzieć,poza brakiem dodatkowego Pinlocka. Kolega także zakupił za groszę na wyprzedaży VisionR - zrobił już dwa razy Norwegie i złego słowa nie usłyszałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszJ Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Kup, zaoszczędzisz 100, 200, 500, może nawet 1000. Za kilka lat stwierdzisz i kupisz coś lepszego, wcześniej polecanego.... i zaoszczędzisz dopiero wtedy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość komandosek Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2015 To ja mogę Ci powiedziec trochę więcej niż złe słowo o Vison-R (ja mam nowszy model niż Twój kolega, to series 2)- podbródek wypada od nowości- wentylacja albo nie działa wcale albo działa źle(wieje prosto w oczy)- rozszczelnianie kasku jest przekombinowane i niewygodne w użytkowaniu- kask nie ma nic wspólnego a aerodynamiką. Ja jeżdzę tylko na nakedach i tak ok 190 kask wpada w takie wibracje że muszę zeby zaciskać. ...a jak ostatnio przywaliłem o asfalt to ledwo co się pozbierałem(często się wywalam). Uderzenie lekkie, a ja gwiazdy zobaczyłem. mechanizm mocowania szybki przekazuje uderzenie prosto na głowe. No badziew.Wymienie go przy pierwszej lepszej okazji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan Honda Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2015 (edytowane) Miałem Sharka S700 i jego wady :-szybka/wizjer przepuszczał powietrze co bardzo wku**iało-szybka wizjer pękła mi 3 razy sama z siebie po boju z sprzedawcą i poradach u radcy prawnego w końcu odzyskałem pieniądze-słaba wentylacja, głowa i kominiarka po dłuższej jeździe mokra-aerodynamika bardzo słaba lub jej brak Dziewczyna ma s600 i jest podobnie:-Szybka właśnie pękła sama z siebie juz 2 raz-Odpadła osłona "wywietrznika"Kaski jeden tani drugi co najwyżej półka średnia ale jakość wykonania nędzna i na tą chwilę jestem bardzo zrażony do tej Firmy Edytowane 27 Sierpnia 2015 przez Pan Honda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz-2211 Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2015 I nie można było tak od razu - przecież kto ma zamiar kupić "cokolwiek" chciałby usłyszeć plusy i minusy tych którzy korzystają z danych marek i modeli...chyba po to jest forum. Udanych decyzji i przyszłych zakupów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi