glacek Opublikowano 5 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2015 Witam wszystkich Przymierzam się do kupna motocykla. Ostatnio oglądałem Sv'kę 650 wersja S na wtrysku. Generalnie motocykl fajny, nie miałem do czego sie przyczepić ale gdy odbyłem jazdę próbną z niewiadomych przyczyn zacząłem czuć drętwienie i ból w prawym biodrze( wiem trzeba udać się do ortopedy). Przechodząc do sedna mojego tematu jakie motocykle mają wygodniej usytuowane podnóżki? Wiem że inaczej będzie w enduro/supermoto, ścigacze zapewne wszystkie odpadają a szkoda. Jak się ma sprawa w motocyklach typu kawasaki z750 , bandit czy hornet 600/900. Czy w nich podnóżki są usytuwane jak w sporcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadeo Opublikowano 5 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2015 Na moje oko jedyne co Ci zostało, to jakiś wyższy motocykl. Albo coś pokroju Transalpa, albo np. Kawasaki Versys 650... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 5 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2015 poszukać pod hasłem "pozycja na motocyklu", albo wielkość motocykla strony pokazującej poszczególne modele z sylwetką, jako wzorzec ergonomiczny. oglądnąć, wybraćopcja druga pojeździć po komisach i poprzymierzać sięjsz ps. w przypadku dalszej obecności na forum zakładać wątki z sensownymi tematami, zdecydowanie ułatwiają uzyskanie odpowiedzi (pierwotny tytuł "z innej beczki" był nędznie dobrany) Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonhart88 Opublikowano 5 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2015 http://cycle-ergo.com/ możesz przestudiować TEORETYCZNY kąt ugięcia Twojej nogi na każdym motocyklu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszJ Opublikowano 5 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2015 A może trafiłeś na swój gorszy dzień? Mam tak czasami i nie zamierzam zmieniać sprzęta to noga zdrętwiała czy tyłek zabolał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 5 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2015 grunt to dobry wybór motocykla. mnie na początku jazdy drętwiał nadgarstek, nie pamiętam teraz czy lewej czy prawej ręki. pomogło przestawienie kąta końcówek kierownicy o ząbek czy dwa. ALE moja stara beemka miała regulację tych końcówek, w 2 płaszczyznach. jak miałem gorszy dzień, albo na początku sezonu, kiedy faktycznie nieprzyzwyczajone biodro lubiło dać o sobie czasami znać, to podnosiłem kanapę do maksymalnego górnego ustawienia i problem znikał (oczywiście z podniesieniem szyby, żeby nie trzaskało muchami po kasku)po co chwalę 20-to letni motocykl? żeby pokazać, że się dało taki zbudować. i że czasami warto poszukać czegoś, co nie jest zaprojektowane przez księgowychjsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi