LORD VADER Opublikowano 27 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2015 (edytowane) Dlatego napisałem - z punktu widzena kupującego :D Jest jescze śledzenie przesyłki które pozwala udokumentowac że ... jakaś przesyłka dotarła :bigrazz: Edytowane 27 Czerwca 2015 przez janosikkk Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heniek128 Opublikowano 27 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2015 (edytowane) Z tego co wiem z tego powodu dużo osób rezygnuje ze sprzedaży na ebay bo paypal raczej się nie szczypie i od razu kradnie pieniądze nie dochodząc nawet czy przesyłka doszła czy nie. Tracking mało daje bo przecież mogła przyjść cegła:) Edytowane 27 Czerwca 2015 przez heniek128 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkelpl Opublikowano 27 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2015 Nie kradnie tylko płaci,Kupiłes towar to płac a ewentualnie pozniej dochodz swojego ..Paypal sciaga zazwyczaj kase 3-4 dni po transakcji, wiec zawsze jest mozliwosc zwrotu ...Poza tym juz pozniej jak piszesz z ebayem i wyjasniasz sprawe, np. wadliwego towaru to zwracaja kase.; Cytuj ISRA: 27062SREU: 614 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 27 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2015 Nadal czytam jakieś abstrakcje na temat ebay i paypal. Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 27 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2015 (edytowane) Z tego co wiem z tego powodu dużo osób rezygnuje ze sprzedaży na ebay bo paypal raczej się nie szczypie i od razu kradnie pieniądze nie dochodząc nawet czy przesyłka doszła czy nie. Tracking mało daje bo przecież mogła przyjść cegła:)No pare lat temu nie szczypali się z gostkiem z Jersey jak wysyłka się przedłuzała . Aparat złapał UC (nie mogłem odrazu odebrać informacji bo mnie pod adresem nie było) a idiota z Jersey nie potrafił podać jakiegokolwiek trackingu choć wysłał przesyłką rejestrowaną. No to ja do Paypala a ten kasę oddał . Tydzień później w skrzynce we Wro znalazłem list z UC :laugh: że cło vaty itp . Ciąg dalszy kaszany zapewniła poczta polska - UC dorzucił VAT a listonosz go nie pobrał :D . No i ja se myslę - chyba nic nie było więc wysyłam info do Paypala że mogą mietkowi kasę oddać. Po 2 miechach przychodzi listonosz no i nawija o tym VAT . A ja już nie mogłem przyczepić się do sprzedawcy (miał być z UK a nie Jersey - czyli bez clenia) bo sprawa dawno zamknięta. :banghead: Swoją droga to przeważnie kupujący ma znacznie więcej czasu i mozliwości na "obronę" niż sprzedawca na udowadnianie że kogoś nie wyjebał .Jaki problem strzelić fotkę zapakowanej paczki z listem przewozowym i numerem przesyłki , przepisać markerem numer tak żeby go później na filmiku było widac i zrobić nagranie z rozpakowywania .Ja tak robię z reklamacjami bo niektórym w główce się pierdoli i myslą że u mnie moga sobie wymienić na gwarancji buble kupione prosto w chinach bez gwarancji . Całe szczeście że diabeł zawsze tkwi w szczegółach . Edytowane 27 Czerwca 2015 przez janosikkk Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi