mleko Opublikowano 18 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 (edytowane) Witam, jestem w trakcie poszukiwań mojego pierwszego motocykla. Ostatnio oglądałem er6n z tego ogłoszenia:http://olx.pl/oferta/sprzedam-kawasaki- ... 5465d13e59Motocykl wizualnie wyglądał rewelacyjnie, odpala bez problemu, nie ma falujących obrotów i samoczynnie nie gaśnie jednak przy włączonym silniku daje się usłyszeć metaliczny dźwięk (cykanie?) z okolic silnika. Nasila się ono po postawieniu motocykla pionowo (na stopce ten dźwięk jest cichszy). Ktoś może wiedzieć co może być przyczyną albo chociaż coś wykluczyć np. zatarty albo zacierający się silnik? Dodam że w motocyklu olej kwalifikuje się na pewno do wymiany bo jest w kiepskim stanie i łańcuch prawdopodobnie razem z zębatką bo straszny syf z niego leci. Edytowane 18 Czerwca 2015 przez mleko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 18 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 Wykluczyć w zasadzie nie można niczego. Trzeba go zabrać na oględziny do jakiegoś warsztatu albo wziąć mechanika ze sobą. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heniek128 Opublikowano 23 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2015 To może być kolektor wydechowy - miałem to samo w er6 -> zupełnie niegroźne. No ale daj komuś posłuchać - najlepiej w aso kawasaki - jak się sam nie znasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi