mort3n Opublikowano 25 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2015 Witam, widzę że jest tu kilku posiadaczy YZ426F i mam do Was pytanie, co lejecie do silnika? Mam go od niedawna i dwie wymiany zrobiłem Motul'u 5100 10w40, taki był lany wcześniej. Serwisówka zaleca trzy rodzaje, Yamalube 15w50 4-R, Yamalube 4 10w30 oraz Yamalube 4 20w40. Teraz tak.. Wiem że w tych modelach lubią się sypać skrzynie oraz że silniki są czułe na olej i pytanie.. Co lać??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIKOWSKI Opublikowano 26 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2015 (edytowane) Przeczytałem kilka podobnych tematów i każdy rajder zalecał full syntetyk.Ja osobiście leje IPONE KATANA 10W50 i taki też polecam.A co do skrzyń,to uważaj na 5-ty bieg,bo lubi się sypać od endurzenia-tyczy się to wszystkich Yamaszek-pomijając WR-ki Edytowane 26 Maja 2015 przez DZIKOWSKI Cytuj Nie sztuką jest się rozpędzić.Sztuką jest wyhamować! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mort3n Opublikowano 26 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2015 Właśnie ostatnio zauważyłem tą piątkę.. I trochę strach mnie obleciał. Myślałem o Motul'u 300V Factory Line 15w50 i niby by wszystko grało, przewyższa normy Yamahy.. Ale ostatnio podchodzę do Motul'a z dystansem, pracuję w warsztacie samochodowym. Mam styczność również z motocyklistami i z ich opinii wynika że to jeden z gorszych olei chociaż nie da się ukryć że dobrze rozreklamowany. A ja nie chcę oszczędzać jeśli chodzi o eksploatację bo wiadomo że wszystko się z czasem zemści, a olej to podstawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 26 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2015 Szukaj czegoś z produkcji Midland (dawniej quaker state) Szwajcarska solidność. To z mojego doświadczenia. Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piekar85 Opublikowano 30 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2015 Ja leje JMC 10w40 syntetyk i jak narazie jest wszystko oki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi