Rysiek92 Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Witam mam pewien problem wstawiłem nowy tłok do swojego motorku firmy OMP i motor stracił moc dodam że go nie docierałem tylko od początku jeździłem normalnie czy to może być przyczyną ze tłok jest rozwalony i lekko porysowany? dodam ze nic nie wpadło do środka a i po przejechaniu kilku km silnik gasł jak by hamowało Proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr R1 Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Moim skromnym zdaniem był za mały luz między cylindrem a tłokiem, albo tłok był kiepską podróbką i bardzo się rozszerzał od temperatury. Sprecyzuj tłok jest rozwalony czy lekko porysowany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rysiek92 Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Cały porysowany cylinder też moim zdaniem wygląda to tak jak by tłok spuchł i było mocne tarcie aż silnik stawał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekV Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2015 jedyne co ci pozostaje to oddać cylinder do warsztatu żeby pomieżyli cyl i dobrali tłok, ewentualnie nowa tuleja. Możliwe że źle pomierzyłeś tłok przedy wymianą i masz efekty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rysiek92 Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2015 koledzy a teraz mam takie pytanie chcę kupić cylinder wraz z tłokiem nowy ale nie mam za dużo kasy ponieważ zrobiłem samochód i znalazłem komplet na allegro 70cc taki żółty i nie drogo coś około 200zł co możecie mi o nim powiedzieć wytrzyma sezon? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hipolfs Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 te żółte cylindry są produkcją chińską importowaną przez wm motor i z nimi bywa róznie często jest zbyt mały luz montażowy i po prostu się przyciera jeżeli chodzi o osiagi cylinder daje radę tylko po kupnie sprawdź czy aby jest dobrze spasowany tłok z cylindrem drugą wadą są kiepskie oringi głowicy i lubi polecieć płyn do środka ale oringi to już groszowe sprawy :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 tylko że jak miałeś 50ccm a wsadzisz 70 to konieczne będzie strojenie gaźnika ew wymiana wydechu żebyś znowu tego nie zatarł... Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi