Wosiu Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Witam. Rozebrałem sobie silnik na części w celu wymiany panewek problem w tym, że robię to raczej hobbystycznie i nie poświęcam na to zbyt wiele czasu. Głównie są to weekendy. Jeśli rozebrałem silnik i chciałem wszystko umyć (kadłub, części z oleju w którym pracowąły) a później zakonserwoać przed korozją to jakich środków używacie do tego celu? Są jakieś środki którymi nie powinnienem myć części które wchodzą w reakcję ? Jaki jest najlepszy sposób na polerke rozebranego silnika? Polerowanie elektrochemiczne, mechaniczne? Myjka ultradzwiękowa jest dobra do mycia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2015 W środku niczym . Nie ma lepszego konserwantu nad regularnie wymieniany olej w którym pracują części .Z zewnątrz proponuję zapytac się tam gdzie wykonują daną usługę bo może okazać się że np. trzeba najpierw złożyć piec . Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katje Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Jeśli chodzi o konserwację to jest taki preparat Liqui moly o wdzięcznej nazwie Motorinnenkonservierer, czyli do konserwacji wnętrza silnika, chroniący przed korozją.Części silnika myjesz naftą, resztki nagaru zeskrobujesz miękkim kawałkiem drewna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Czyszczenie zewnetrzne czesci silnikowych mozna zrobic tu : http://jbr1974.blogspot.ca/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi