signum Opublikowano 16 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2015 Witam wszystkich mam problem ze swoim thunderace a mianowicie zaczęło się po zimowym postoju pierwszy wyjazd przejechane ok 10km spokojnej jazdy,no i podkręciłem go do 10tyś na jedynce i na dwójce przy 7tyś zaczęło się ślizgać sprzęgło dojechałem pod dom postał 10min i nie mogłem ruszyć tak się ślizgało.No to wymiana sprzęgła na NHC i sprężyny trw lukas,przekładki nie śą przegrzane,pierwsza jazda przez jakieś 40 km ok ale potem zaczyna się chyba znowu ślizgać na jedynce jest jakby ok albo mniej odczuwalne na dwójce jak podrece manetke to zbiera się słabiej ale obroty idą szybko w góre i silnik wyje. A olej zalałem Motul 7100 10w40 poprzednio był zalany motul 7100 20w50 czy to możę być przyczyna sprzęgła czy coś innego.A płyn hydraliczny w sprzęgle wymieniony na motul 3&4. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filipr Opublikowano 16 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2015 A linki nie masz za mocno naciągniętej? Trywialny powód, ale zdarza się... Pozdr.F. Cytuj https://www.facebook.com/EASRacingTeam/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 17 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 Tam jest hydraulika.Może trzeba poprawić odpowietrzenie? Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filipr Opublikowano 17 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 Aha - no to się popisałem :) Pozdr.F. Cytuj https://www.facebook.com/EASRacingTeam/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
signum Opublikowano 17 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 Dzisiaj znalazłem przyczyne klamka sportowa nie cofała się do końca bo zgioł się pręcik pomiędzy pompą a klamką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mongor Opublikowano 17 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 Pręcik, to jest w kwiatku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 17 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 Pręcik, to jest w kwiatkuNo,no , ty juz nie bądź taki "ornitolog" . Co ci pręcik przeszkadza. :laugh: Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
signum Opublikowano 17 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 No to jak fachowo nazwać tą część w takim razie.No to jak fachowo nazwać tą część w takim razie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 17 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 Popychacz :laugh: Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filipr Opublikowano 18 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 Czyli prawie moja teoria, tyle że tam hydraulika :) Problem jednak był taki, że skoro nie cofała się klamka , to częściowo wysprzęglony był cały czas tak? Pozdr.F. Cytuj https://www.facebook.com/EASRacingTeam/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
signum Opublikowano 18 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 Dzieki janosikkk a co do klamki to tak jezdziłem na delikatnie wciśnietym sprzegle teraz chyba musze znowu rozebrać sprzegło i obejrzeć tarcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maliq85 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Niestety musisz... zbadaj tarcze i przekładki Cytuj www.MalikMoto.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
signum Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Sprawdziłem wszystko ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi