My passion for motorcycles Opublikowano 22 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2015 Witam wszystkich motocyklistów ;) Zwracam się do was z prośbą o pomoc gdyż nie wiem co jest przyczyną wypadającego 2 biegu w mojej suzi ... A więc przy wysokich obrotach nie wbiłem 2 biegu do końca i go wybiło ... wbiłem ponownie i od tamtej pory ciągle wyskakuje.... :dry:Przyszła zima więc się zabrałem za naprawę. Kupiłem skrzynię biegów od suzuki gsx-r 1100 Rozebrałem silnik a skrzynia nie wygląda na uszkodzoną w żadnym miejscu nawet żaden tryb nie jest wyszczerbiony więc czemu wypadała dwójka ? Może ktoś z was miał podobny problem ?? Z góry dzięki za pomoc Pozdrawiam ;) :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek12128 Opublikowano 22 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2015 A wodzik w jakim jest stanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiki Opublikowano 22 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2015 Wodzik, sprzęgła kłowe i pamiętnik - na to zwróć uwagę Cytuj http://bikepics.com/members/kiki21/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
My passion for motorcycles Opublikowano 23 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2015 Sprzęgła kłowe ??? Wodziki są okej, nie wykrzywione i nie mają jakichkolwiek śladów :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mixser Opublikowano 23 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2015 Porób zdjęcia będzie prościej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
My passion for motorcycles Opublikowano 23 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2015 Okej jutro zrobię zdj Pamiętnik też wygląda na okej... żaden wodzik też nie wyskoczył wszystkie były na miejscu A BIEG WYPADAŁ ... Ciekawi mnie tylko dla czego i co jest przyczyną ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 23 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2015 No przeciez Kiki ci napisal - sprzegla klowe.Bieg 2 zazebia sie z nastepnym kolem przez rodzaj zebow na plaszczyznie kola, ktore wchodza w otwory sasiedniego kola.Gdy zeby te maja wyszlifowane i zaokraglone konce to przestaja trzymac oba kola razem i bieg wypada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sqel Opublikowano 23 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2015 Przerabiałem ten temat w mojej RF 900. U mnie nie wyskakiwł ale mocno szarpał na 2'gim biegu. Masz wytarte takie (nie wiem jak to nazwać) "kostki" na zębatkach 2'giego i 5'tego biegu. U mnie skończyło się na wymianie zębatki 2 i 5 biegu oraz widełek wraz z uszczelką. Koszt naprawy na nowych częściach 2200zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
My passion for motorcycles Opublikowano 27 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2015 Troszkę późno ale lepiej później niż wcale :D Złożyłem silnik na nowej skrzyni gra jak należy wszystko jest okej. Przyczyną wypadającego drugiego biegu był wytarty wodzik a mianowicie taka jakby poduszeczka. :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi