Maciek_k03 Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2004 czesc:mam problem, kupilem nowe aku (7Ah) i po podpięciu nie ma prądu tzn. kontrolki sie nie świecą.do akumulatora trzeba było tylko wlać elektrolit i jest naładowany, ale nic nie ma. kable i końcówki które wchodzą do puszki bezpieczników zmieniłem, moto pali ale tylko na pych, wtedy troche prądu jest, a na drogowych światłach na wolnych obrotach poniżej 1900 obr. gaśnie... co to moze być, probować naładować aku, czy to cos spieprzone w instalacji ? wczesniej (poki stare aku nie padło) było wszystko ok... pomóżcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
art Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Moze zmiez go miernikiem co? Ile tam voltów ma? A na zapalonym moto ile masz voltow? Odpowiednie wartosci to oczywiscie 12V sam akumulator i 14V na zapalonym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dysza Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2004 A jak nie masz miernika, to podłącz sobie jakąś żarówkę bezpośrednio do akumulatora! Jak nie świeci, to go naładuj, a jak to nie pomoże, to zgłoś reklamację!!!powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek_k03 Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2004 juz wiem co to, winne były styki w puszce bezpieczników, i przepalony jeden bezpiecznik, pozdrawiam !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi