DZIKOWSKI Opublikowano 21 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2015 YZF-y mają suchą miskę olejową i poziom oleju sprawdza się po jeździe,nie przed jazdą.Zapisać lub zapamiętać-jak kto woli :cool: Cytuj Nie sztuką jest się rozpędzić.Sztuką jest wyhamować! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piekar85 Opublikowano 8 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2015 Witam mam pytanie odnosnie filtra powietrza czy pod siodłem powinna byc jeszcze jakas oslona ? gdy sciagne siodło to widac filtr nie powinno byc jeszcze z gory osłony filtra?? z gory dziekidodam jeszcze ze na serwisowce nic nie widac!:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIKOWSKI Opublikowano 9 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2015 gdy sciagne siodło to widac filtr nie powinno byc jeszcze z gory osłony filtra? Masz tak jak fabryka to zrobiła. Osłoną jest siodło.Dodatkowo na stelażu,na który nakłada się siodło powinna być pewnego rodzaju uszczelka (u mnie (YZ250F) jest wklejony cienki pasek gąbki) w miejscu styku z kanapą i nie jest to fabryczne rozwiązanie ,ale działa ... Cytuj Nie sztuką jest się rozpędzić.Sztuką jest wyhamować! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piekar85 Opublikowano 12 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2015 spoko kolego dobry patent mysle ja chcialem tam jakas blaszke dorobic i siatke ale mysle ze ta gabka bedzie lepsza:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mort3n Opublikowano 23 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2015 Fabrycznie powinna być tam taka plastikowa klapka, powinieneś widzieć od góry w airbox'ie dwa otwory na śrubki. Ja w swojej też tej klapki nie mam i w sumie nie jest mi potrzebna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIKOWSKI Opublikowano 24 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2015 Fabrycznie powinna być tam taka plastikowa klapka, powinieneś widzieć od góry w airbox'ie dwa otwory na śrubki. Może mi to pokazać na jakimś rysunku ???Przeglądałem kilka różnych serwisówek i takowej klapki o której piszesz nie znalazłemAni w 426,450 czy tez 250 na stalowej ramie Cytuj Nie sztuką jest się rozpędzić.Sztuką jest wyhamować! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piekar85 Opublikowano 25 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2015 Tak widziałem tam dwa otwory na srube i dlatego sie zastanawialem czy nic nie powinno tam byc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piekar85 Opublikowano 25 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2015 Witam jak w temacie czy to normalne ze jak jest ciemno to po paru min odpalenia moto robi sie one czerwone na postoju?? Z gory dziekuje za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzoz3k Opublikowano 25 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2015 Raczej tak. Jaki masz kolor świecy? Może być tak, że masz zbyt ubogą mieszankę. Widziałem kilka tych motocykli i bywało tak, że kolano robiło się czerwone - motocykle były sprawne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mort3n Opublikowano 25 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2015 A no Panie Kolego masz rację.. Nie ma w żadnej serwisówce tej klapki, ale za to w WR-ce takowa klapka się znajduje, a że airbox'y są te same to w YZ-F zostały tylko otwory z gwintem na śrubki ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIKOWSKI Opublikowano 29 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2015 a że airbox'y są te same to w YZ-F zostały tylko otwory z gwintem na śrubki ;) Kanapy też są inne (zamykają air box od góry ),przez co taka klapka jest niepotrzebna. Dzięki za wpis :flesje: Cytuj Nie sztuką jest się rozpędzić.Sztuką jest wyhamować! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piekar85 Opublikowano 29 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2015 Kanapy też są inne (zamykają air box od góry ),przez co taka klapka jest niepotrzebna. Dzięki za wpis :flesje: kolego u mnie kanapa nie zamyka filtra jest gdzies 5 cm przerwa miedzy siodlem a air boxem wiec?:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mort3n Opublikowano 29 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2015 Kanapa nie zamyka airbox'a, w boczkach masz otwory żeby go sobie podnieść lub unieść i tam jest wielka szpara przez którą idzie cały syf do środka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4jku Opublikowano 29 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2015 Ja bym powiedział (jako były posiadacz) że raczej nie. Podpowiem, że miałem problem z temperaturą. Jak moto było sprawne to mogłem odpalić i iść na godzinę a temperatura była w normie. Jednak kiedyś zagotował kilkanaście km od domu i jak udało mi się wrócić to uszczelka pod głowicą była wydymana... Po zrobieniu uszczelki okazało się że po kilku minutach po odpaleniu na postoju zaczyna się gotować... Przyczyna: lewe powietrze z ciepłego ssania. Cytuj Heartstone. Link do założenia konta z nagrodą za aktywację :) https://battle.net/recruit/SGD6NTGVLV?blzcmp=raf-hs&s=HS&m=pc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piekar85 Opublikowano 30 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2015 Kanapa nie zamyka airbox'a, w boczkach masz otwory żeby go sobie podnieść lub unieść i tam jest wielka szpara przez którą idzie cały syf do środka.ja mam 2000 rok nie widzialem nic takiego zeby cos uniesc lub przesunac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi