Dżawa50 Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Ostatnio na wsi pojehałem na charciku, do sklepu wraz ze mną jechał kolega na swym ogarku 200.. Pojejezdramy, patrzymy a tu co... Widzimy jak Stoii jawa 350 TS.. I dwaj goście, jeden w skórze itp.. Popatrzyliśmy na moto, a goscie chyba zajarali zę się interesujemy sprzetami.. wychodzą ze sklepu, i ten w "skórze do nas" zaczoł cos gadać.. Nie pamiętam jaki był początek .. ale wiem że coś gadał o silnikach jawowskich... Potem zapytał się mnie .. -To Oryginalny Chart.. -Tak -Wsadź sobie silnik od WSK-i, idealnie podchodzą -Od której -od 125, wyciągają w ramie charta 120 kilometrów na godzinę.... I teraz ja się pytam czy ten silnik można jakoś wsadzić, i ile to będzie dopi***lać...???? .. bo normalnie jak podchodzi to ja kupuje taki silnik.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Ja widziałem silnik od WSK 125 w motorynce wiec w Charcie też ppowninien sie zmieścić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Techniacz Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Ja widziałem silnik od WSK 125 w motorynce wiec w Charcie też ppowninien sie zmieścićTo akurat chyba duzo osob z forum widzialo :twisted: Powinien wejsc skoo w motorynie sie dalo :twisted: Pzdr Cytuj Simson SR 50 > Honda Transcity NX 125 > Honda XL 600 RM > Honda CBR 1000f SC 25 > Suzuki GSX-R 750 K1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neos Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2004 trzeba wzias pod uwage to ze chart jest przystosowany do silnika 50ccm ktory osiaga predkosc max 80 km/h (po tuningu czy tam poparwkach) dla mnie taki pomysly to jest bez sens :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2004 dla mnie taki pomysly to jest bez sens Ale jak do simsona wsadszili silnik od mz 150 to sie połowa tego działu zachwycała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dżawa50 Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2004 o dokładnie, simsonem to się wszyscy podniecali... a nie gadajcie mi zę chart jest , jakby to powiedzieć (Nieprzygotowany na przyjęcie silnika 125 cmm).. Skoro motorynka wytrzymała to chart by nie wytrzymał, no zastanówcie się kurde.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neos Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2004 no dobra, ale ja bym takim simsonem na maxa nie jechal bo bym sie bal :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michala Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Albo wzmocnij rame i mocowanie silnika w swoim charcie i wtedy napewno bedzie bezpieczniej tym jezdzic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neos Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2004 i krzyz ci na droge dzawa50 tylko zeby ci przy tych 120 km/h ta charto-wsk sie nie rozleciala :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł_Gdańsk Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2004 a czemu odrazu mialby smigac 120 :| chodzi o sam fakt czy sie da! a jesli mu sie uda to napewno bedzie to cos nowego i najlepiej jakby dzawa opisal takigego przerobionego charta nie rozumiem czemu jestescie tak sceptycznie nastawieni do pomyslu :| zawsze cos nowego, pozatym mam nadzieje ze dzawa by nie zmasakrowal swego chartapozatym to ze ktos cos sprobuje, sprawdzi to nie znaczy ze nagle cala polska zacznie tak robic i zostana charty zniszczone ja uwazam ze moznaby poswiecic charta dla dobra naukia jak bedzie dobrze zrobione to sie nie rozleci czekam na recenzje i fotki tego sprzeta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dżawa50 Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2004 puki co to było pytanie.. konkretnych planów jeszcze nie mam.. ale jak bym tylko dorwał silnik od wsk.. ta macie pewne ze fotki będą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuFFel Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2004 ale to 120km/h na silniku od wsk 125 to chyba lekka przesada, jakby był silnik od 175 to jeszcze ale na 125 jakby 100km/h poleciał to by było dobrze (tak na moje oko) :lol: no chyba żebyś mały tuning jeszcze w tym silniku zrobił :twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaWaK Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2004 ale kto powiedział że on będzie non stop napierał te 100 ... 95 km/h tu chodzi o to że jadąc te 60 km/h spokojnie miał by jescze sporo w zapasie ....... co do silnika to napewno by wszedł troche pokombinować migomatem ... wiertarką albo szlifierkoą i jest .... a co do policji to przecież chart to nie ogar ma inny silnik i jush wała można wcisnąć ,,,,,,,,,, jush gożej jak by na suszarkę wstawili i patrzą a tu 100 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: moim zdaniem to super pomysł ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dżawa50 Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2004 gość się znał na rzeczy to widać, skoro powiedział ze idealnie podchodzą to coś w tym było... 120 czemu nie skoro Chart ma inne przełożenia (żebatke z tyłu) moze i będzie muliło ale będzie zapierniczało..A co do kontroli to inwidualna sprawa.. a jakby mnie złapali na motorze bez prawka to też lipa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuFFel Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2004 wsk jedzie coś pod 80km/h ale waży prawie 100kg, chart przy mniejszej masie może osiągnął by 100 ale jak inne przełożenie walniesz, to 120 ? czemu nie ? :lol: na przyspieszeniu by tylko stracił ale przy tej masie to to by było chyba mniej odczuwalne :twisted: próbuj :lol: ale mały tuning jednak by chyba trzeba było przeprowadzić :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi