Strzalek Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Ten Mtx co jest na fotce to Hd06 czyli najprostaszy i najstarszy mtx. Ceny Dt są większe bo u nas 80% MTXów to własnie hd06 a DT to większosc wersji juz ma tarcze i jest chłodzona cieczą czyli odpowiada MTXowi HD09 który wcale nie jest taki tani. Do tego produkcje MTXów zakończono chyba w 90 roaku a Dt 80 produkowali dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filu Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Jezdze na MTXie moj kuzyn ma DeTke sadze ze te dwa motory maja podobne parametry czy wybierzesz DT czy MTX i tak powinnas byc zadowolona.... Uwielbiam dziewczyny a te ktore smigaja na enduro maja u mnie szczegolne wzgledy :buttrock:Też uwielbiam, A to tak rzadko spotykane :banghead: A ja mieszkam w Wawie :mrgreen: Ale chwilowo jestem bez motocykla.Ale jak kupie, to mozemy się gdzieś przejechać, Co ty na to Pink :?: 8) :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pink Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Tak, tak – właśnie mój kumple powiedział mi żebym kupiła sobie moto z silnikiem chłodzonym cieczą, ale polecił Suzuki TS [on ma Yamahe DT50MX]… Szczerze mówiąc to bardzo mało tych modeli [TS]… Kupuję moto prawdopodobnie tylko na rok, a później kupię coś większego – sam już nie wiem… Trochę się już pogubiłam… :buttrock: Podbno w MTX jest dużo roboty i są o wiele częściej zawodne niż DT – a TS?... Ostatnio na allegro znalazłam TS za 2,5tyś. :buttrock: :banghead: :banghead: :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Podbno w MTX jest dużo roboty i są o wiele częściej zawodne niż DT To nie dokładnie tak . Poprostu MTXy sa starsze od DT i mają większe przebiegi. Tyle, że polacy fałszują dokumenty i sprzedają HD06 który przestali produkować w 82 roku jako z 88 albo 90. ( nasz forumowy kolega dał sie na takie coś nabrać). Druga sprawa to też taka, że kudzie kupują duzo tańsze częsci zamienne z kemotu albo larsona i one już nie sa tak trwałe jak orginalne ( które są 3 razy droższe) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pink Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Filu - znasz Icea_PL? Twoje przezwisko gdzieś mi się już obiło o uszy. Albo się mylę. No tak - Polacy są dobrzy w fałszerstwach. Kupując zaopatrzę się w „specjalistów” żeby mnie nikt nie oszukał… :buttrock: Chyba kupię MTXa – ze względu na cenę… Czy MTX w dobrym stanie może kosztować 2 tyś czy one raczej chodzą drożej? Bo jeżeli będę musiała wydać 2,5 to już sobie dołożę i kupię DT… Pogubiłam się :buttrock: Ech zresztą! Co ja się tak boję! Kupię MTX tylko na rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qba1986 Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2004 O nic nie musisz sie martwic ja na takim smigam, Enduras tez i jestesmy zadwoleni.... Do nauki w sam raz co wiecej potrzeba na poczatek, chyba nic prawda?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pink Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2004 A ja się ucieszyłam, bo będę miała moto wcześniej :!: :buttrock: Co prawda nie swój ale kolegi mojego brata :twisted: Już mi ślinka cieknie i zacieram rączki :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pink Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Tylko brat nie wie co to jest… :| Nawet nie wie czy to cross czy enduro…. :| :buttrock: Podobno DT – mam nadzieję, że to wypali .......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qba1986 Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2004 To bardzo dobrze ze jest taka mozliwosc bo dostalabys pypcia :buttrock: tylko szkoda ze we wrzesniu gdybys dorwala ta sztuke teraz :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filu Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Filu - znasz Icea_PL? Twoje przezwisko gdzieś mi się już obiło o uszy. Albo się mylę. No tak - Polacy są dobrzy w fałszerstwach. Kupując zaopatrzę się w „specjalistów” żeby mnie nikt nie oszukał… :buttrock: Chyba kupię MTXa – ze względu na cenę… Czy MTX w dobrym stanie może kosztować 2 tyś czy one raczej chodzą drożej? Bo jeżeli będę musiała wydać 2,5 to już sobie dołożę i kupię DT… Pogubiłam się :banghead: Ech zresztą! Co ja się tak boję! Kupię MTX tylko na rok. Tak znam :banghead: Też coś czułem, że jesteś koleżanką Ice'ego :mrgreen: Po niektórych wypowiedziach.To wkońcu kiedy kupujesz sprzęta :?: A i przy okazji na forum panuje taka zasada, ze nie walimy postów jeden pod drugim, ponieważ jest taka opcja jak "edytuj' przy każdym twoim poście, to tak woli wyjasnienia :buttrock: Mam nadzieje, ze niedługo spotkamy się na trasie.. :twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pink Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Też coś czułem, że jesteś koleżanką Ice'ego Po niektórych wypowiedziach. Jakie wypowiedzi?... Przespałam się z tym i postanowiłam, że kupuję MTXa. Najpóźniej za 2 miesiące. Zbieram kasę, – ale jak uzbieram tysiaka to Mama zapowiedziała, że dożuci też coś do siebie :mrgreen: Ok. będę pamiętać, żeby nie pisać postów jeden pod drugim :roll: Na pewno się spotkamy. Ale jak RMXa sprzedałeś to na czym teraz jeździsz :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Icea_PL Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Ale jak kupie, to mozemy się gdzieś przejechać, Co ty na to Pink Dream on Filu :) I pomyslec ze tylko 2 tyg. w wawie mnie nie bylo :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blazej_mtx Opublikowano 15 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2004 ja wczoraj kupiłem mtx :) pierwsze wrażenie jest takie że jest wysoki... niestety to 50ccm...ma troche mało mocy ale przeżyje... :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qba1986 Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Gratuluje wyboru tez posiadam MTX'a widac go na foto aha zapraszam do mojej galerii !! :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filip2233 Opublikowano 20 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2004 Byłem na stronie Enduro Boys jednego z forumowiczów i i mam w związku z tym pytanko - czy Honda MTX 80 ma więcej mocy od Yamahy DT 125??? Zastanawiam się właśnie nad kupnem jakiegoś enduro o pojemności 125 i wybrałem właśnie Yamahe DT 125 ale jak Honda ma więcej mocy przy mniejszej masie to chyba kupię Honde. I jeszcze jedno - czy istnieje takie coś jak Honda MTX 125?? Jakie są mniej więcej spalania takich moto na 100 km??moto planuje kupić jakoś za 1-2 lata bo brak kasy (trzeba dopiero zarobić) a jak na 18-stke kasa wpadnie... :DPomocy bo już zgłupiałem i nie wiem na co kase zbierać. :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi