meter30 Opublikowano 3 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 (edytowane) Witam. Mam do wymiany membranę w gaźniku w Virago 125. Takich membran po prostu nie ma, znalazłem gdzieś na niemieckim ebayu za 130 Euro. Gaźników używanych też nie ma, pytałem wszystkich z allegro i olxa którzy mają jakiekolwiek części do tego motoru. Gaźników po prosu brak... Membranę pokleiłem kondomem ale to nie to. Już 3 misiące pier..le się z tym jak cygan z matką. Może ktoś stosował inny gaźnik w takim motorze i podpowie od czego inny bardziej dostępny będzie pasował? Jest to gaźnik mikuni (modelu nie znam) leżący tj komora pływakowa jak i membrana są po bokach, da dole przykręca się go do króćca, a od góry ma wlot filtra powietrza. Wygląda tak jak na zdjęciu i tak też jest montowany. Średnica zewnętrzna króćca ssącego 34mm, wewnętrzna 26mm. Może nadaje się jakiś od chinola, albo inny, a może ktoś ma taki gaźnik najlepiej bez tego zjeb...go podciśnienia? Edytowane 3 Grudnia 2014 przez meter30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel1992 Opublikowano 3 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 mógłbyś zrobić zdjęcie tej membrany ,bo ten gaźnik budową przypomina te chińskie tyle że twój jest pionowo montowany a chińskie poziomo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIKOWSKI Opublikowano 3 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 Szukaj gaźnika o tej samej średnicy wewnętrznej gardzieli,później kombinuj z rozmiarami dysz aż uzyskasz odpowiedni skład mieszanki.Czeka Cię długa i skomplikowana regulacja,która w przypadku zle wykonanej może zatrzeć silnik Cytuj Nie sztuką jest się rozpędzić.Sztuką jest wyhamować! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baba_zanetti Opublikowano 3 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 Twój wygląda tak samo?http://www.ebay.com/itm/Yamaha-XV250-Virago-Vstar-Carburetor-Carb-XV125-EXPEDITED-SHIPPING-/301417340168?pt=Motorcycles_Parts_Accessories&fits=Model%3AVirago+250&hash=item462ddf9d08&vxp=mtr Cytuj 8.96s 1/4mili GSX-R K1 1000 TURBO/NITROSPEEDBIKE.PL TURBO TAKŻE W TWOIM MOTOCYKLU!SERWIS MOTOCYKLI- WARSZAWA, HAMOWNIA - STROJENIEhttps://www.facebook.com/bados84/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meter30 Opublikowano 3 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 Baba_zanetti tak, to jest ten gaznik. Tylko pytanie czy jest do 125 czy 250 bo roznia sie srednicami dysz i przepustnica.Daniel 1992- membrana jest zespolona razem z przepustnica- dobranie membrany tylko z tego modelu gaznika.Myslalem raczej o rozwiazaniu zeby kupic gaznik od chinczyka 125, przerobic dolot i tak go zamontowac. Nowy chinski gaznik to 80zl- 6 razy taniej niz membrana do oryginalnego gaznika:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielorz Opublikowano 3 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 Daelim Otello 125 ma podobny gaźnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baba_zanetti Opublikowano 4 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 Pisze, że będzie pasował do 125 więc powinien pasować, dysze zawsze można wymienić.Mogę pomóc Ci go sciągnąć do Polski.Jak coś to PW. Cytuj 8.96s 1/4mili GSX-R K1 1000 TURBO/NITROSPEEDBIKE.PL TURBO TAKŻE W TWOIM MOTOCYKLU!SERWIS MOTOCYKLI- WARSZAWA, HAMOWNIA - STROJENIEhttps://www.facebook.com/bados84/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel1992 Opublikowano 4 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 (edytowane) meter30ale w automatach chińczykach też membrana jest zespolona z przepustnicą ,może od jakiegoś modelu 125(chińskiego) spasuje .A co do gaźników od chińskich ,nie wiem czy by coś z tego było bo nie są przystosowane do pracy w pionie będzie się wieszał pływak . Edytowane 4 Grudnia 2014 przez Daniel1992 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
valdiiaga Opublikowano 15 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2014 A przypadkiem nie pasuje od XVS 125 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi