erykkyre Opublikowano 1 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 Witam! Mam problem gdyż dzisiaj odkryłem luz między wałkiem rozrządu a panewkami, moje pytanie czy tam powinien być jakiś luz czy nie jak nie to jak to można zlikwidować? luz da się wyczuć pod palcem po prostu wałek jest dokręcony ruszają go ręką góra dół jest luz nie jestem wstanie określić dokładnie jaki on tam jest ale na oko to jest za duży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 1 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 nic nie zrobisz , glowica do wymiany Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
śliniak290 Opublikowano 2 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 na oko to nie może być żadnego luzu , ale powinieneś mieć możliwość obrócenia wałka zamontowanego w głowicy ( np . kluczem ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erykkyre Opublikowano 2 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 jak wałek jest zakręcony to jak go ręką obracam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 2 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 jak wałek jest zakręcony to jak go ręką obracam masz bardzo specyficzne pojęcie luzu, pomyśl jak go zmierzyć Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baba_zanetti Opublikowano 2 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 Ręką kilku setek z założonym łańcuchem na pewno nie wyczujesz, czyli jest za dużo. Możliwe, że się zatarło. Mechanik powinien to rozkręcić i zmierzyć przy pomocy plastigage (oczywiście jeśli nie jest zatarte). Cytuj 8.96s 1/4mili GSX-R K1 1000 TURBO/NITROSPEEDBIKE.PL TURBO TAKŻE W TWOIM MOTOCYKLU!SERWIS MOTOCYKLI- WARSZAWA, HAMOWNIA - STROJENIEhttps://www.facebook.com/bados84/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erykkyre Opublikowano 2 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 (edytowane) pojęcie luzu ...chodziło o to że wałki swobodnie obracają się bez większego oporu, luz jest wyczuwalny pod ręką łańcuszek jest ściągniętyna panewkach nie widać śladów przytarcia ani zatarcia (wiem jak wygląda przytarcie i zatarcie panewek ) a co do tego plastigage to widze że to drogie nie jest więc będzie można samemu się w to pobawić (w mierzenie) Edytowane 2 Grudnia 2014 przez erykkyre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi