Qadrat Opublikowano 18 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2014 Biorę się powoli za wymianę łożyska główki ramy i chcę się zaopatrzyć w klucz hakowy. Sprzedawane klucze mają różne zakresy w milimetrach. Orientuje się ktoś, jaki zakres będzie potrzebny do motocykla? Gdyby to miało znaczenie, motocykl BMW F650. W serwisówce nie podali jaki dokładnie rozmiar klucza, jest po prostu hakowy. Mam upatrzony klucz Jonnesway o zakresie 35 - 50mm, ale nie wiem czy będzie odpowiedni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 18 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2014 nie masz suwmiarki ? Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 18 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2014 Może i mam, ale aktualnie motocykl stoi u znajomego w garażu jakieś 50km ode mnie i pojadę tam dopiero z łożyskami i narzędziami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 20 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2014 Gdyby kogoś interesowało to nakrętka ma ~48mm więc klucz hakowy z przedziałem 35 - 50mm da radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrPlama Opublikowano 27 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 tylko sprawdz grubość klucza bo sie moze okazac ze bedzie za gruby i nie podejdzie, druga sprawa tam masz tylka 1 nakretke koronkową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 28 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 Nakrętka koronkowa jest jedna plus zabezpieczająca nakrętka sześciokątna na klucz 30. Przy pomocy tego klucza hakowego Jonnesway o symbolu WP7150 z przedziałem 35 - 50mm bez problemu wymieniłem łożysko główki ramy, nie był za gruby. Mogłem oczywiście użyć młotka i przecinaka, jak to wyczytałem na niejednym forum, ale ja się w naprawę przy użyciu takich narzędzi nie bawię. Zakupionym kluczem dokręciłem łożysko tak, jak książka zalecała, bez problemu wyczuwając odpowiednią siłę żeby nowe łożysko po 300km nie nadawało się do kosza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi