Hjugo Opublikowano 5 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2014 Witam , jestem nowy na forum i jak i Amotor crossow , jaki najlepiej będzie dla mnie początkującego cross ? Mam wzrostu 186 i 65kg waze . Doradzicie mi cos . Cos taniego i dobrego :) . Bede bardzo wdzięczny :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mly96 Opublikowano 5 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2014 Ile masz kasy, na czym wcześniej jeździłeś, szukasz typowego moto na tor czy do lasu, masz prawko? Dobrze by było gdybyś trochę nabrał masy, masz tyle samo wzrostu co ja, tylko 20kg mniej... Powiedz jakiej pojemności szukasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 5 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2014 125cc wystarczy w zupełności przy tej "masie"poza tym na pierwszej stronie tego działu już jest kilka tematów Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mly96 Opublikowano 5 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2014 enduro 125 4t na pewno starczy, z obserwacji i doświadczenia wiem, że siadanie na enduro 125 2t jako pierwsze moto to zły pomysł, chyba że ktoś ma naprawdę poukładane w głowie, ale to tylko moja opinia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hjugo Opublikowano 5 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Października 2014 jezdziłem tylko na skuterku ;p . Pojemność szukam 125 ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mly96 Opublikowano 5 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2014 niech cie nie poniesie z 125 2t, skuterek przy tym to zabawka dla dzieci. Ja poradzę 80ccm 2t albo 125 4t, jak 125 2t to na początek zablokować.No i odpowiedz na mój post gdzie pytałem o kasę jaką możesz przeznaczyć, no i oczywiście dolicz sobie koszt zbroi, kasku, rękawic itd itp.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hjugo Opublikowano 5 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Października 2014 3 lub 4 tyś tylko mam :/ , zbroia itd to potem o tym będę myślał , pierw muszę sobie kupić crossa , myślę nad 125 4T , chyba będzię najlepszy dlamnie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrsMarthy Opublikowano 5 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2014 Posiadanie crossa a "zbroia itd to potem" brzmi na prawdę słabo. Ale kibicuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hjugo Opublikowano 5 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Października 2014 pierw myślę o crossie , bo strój i ochraniaczę będę miał , kupel sprzedaję w stanie bardzo zadbanym i powiedział że mi zostawi :) więc się nie martwię tak bardzo o strój .Myślę nad kupnem Yamahy Yz80 32KM ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mly96 Opublikowano 5 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2014 martw się bo to podstawa, zresztą dowiesz się jak nie będziesz miał i coś ci się stanie. Moja dziewczyna ma teraz śrubę w nodze bo nie miała butów na moto, ale nie o tym temat, to ma tylko dać do myślenia, wszystko jet super, ale do czasu, jak coś się stanie to włącza się myślenie, bo przecież mogłem dać 500zł, a tak stracę x razy tyle. I nie crossa, tylko enduro. Na ochraniacze z 1000 na pewno pójdzie.Tu masz parę motohttp://olx.pl/oferta/yamaha-dt-80-lc2-zarejestrowana-CID5-ID6FvLd.html#4fc7b73e54http://olx.pl/oferta/hyosung-xr-CID5-ID6TB7H.html#7fba7c2ad0 podobno dość dobre, prawie to samo co dr, ale ręki uciąć nie damhttp://olx.pl/oferta/suzuki-dr125-CID5-ID6CgdF.html#7fba7c2ad0http://olx.pl/oferta/cross-hyosung-125-CID5-ID6UENp.html#7fba7c2ad0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 5 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2014 Myślę nad kupnem Yamahy Yz80 32KM ? myśle że w krótkim czasie ktoś cię zeskrobie z drzewa , i będzie znowu nagonka na quady i crossy przez jakiś czas....... chłopie jeździłeś na skuterku a porywasz się na 30KM crossa ?? wątpie żeby 80 miało 32KM ale 24-28 napewno ma i strasznie cię sponiewiera...... chłopaki ci sugerują 125 2T enduraka zablokowanego a ty wyskakujesz z crossem 80ccm........ hyosung jest niezły , ale dr 125 bym omijał szerokim łukiem......dt 80 lc2 dla ciebie marzenie , nic nie robisz , jeździ i jeździ w kasie się zmieści po skuterku nie będziesz się nudził..... Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mly96 Opublikowano 5 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2014 (edytowane) Michoa dobrze mówi, dt80 mimo wszystko najlepszy wybór, każdy potrafi wymienić olej silnikowy i dolać olej do dozownika. W 4T już gorzej, regulacja luzów, rozrządu, czego sam by pewnie nie potrafił zrobić. Rasowego crossa sobie odpuść, zrobi z tobą co będzie chciał, to nie jest skuter, nie opanujesz go, do tego dochodzą koszty utrzymania, samo spalanie jest dwa razy większe niż w dt, a o takie moto trzeba naprawdę dbać i nie oszczędzać na nim. A jeśli myślisz o tej yz80 na poważnie to pomyśl jeszcze o trumnie, przyda się prędzej niż się spodziewasz. Edytowane 5 Października 2014 przez Mly96 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrsMarthy Opublikowano 6 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2014 A jeśli myślisz o tej yz80 na poważnie to pomyśl jeszcze o trumnie, przyda się prędzej niż się spodziewasz. Wow, na prawdę mocne słowa. Chyba nawet zbyt mocne, jak na temat o wyborze motocykla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mly96 Opublikowano 6 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2014 Może masz rację, ale dzięki temu (jeśli ma choć trochę oleju w głowie) zda sobie sprawę, że to nie jest sprzęt dla niego i go nie kupi, a jak kupi to może skończyć tak jak przypuszczam.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hjugo Opublikowano 6 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Października 2014 Znaczy , własnie tu jestem żeby waś się pytać i widzę że dużo mi pomagacię , widząc że tak piszecie o tej yz80 to już z niej podziekuję , bo nie chcę żeby mnie szarpało jak chciało ;p , zobaczę DT80 tą ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi