Mikołaj98 Opublikowano 22 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2014 Witam. Jestem początkowym motocyklistą i nie zbyt się orientuje w mojej Aprilii Rs 50. Do tej pory miałem tylko Simsona i parę komarków ;) Lecz po wielu miesiącach pracy i milionach wyrzeczeń kupiłem sobie Aprilie Rs50 ;D cena nie była wysoka ale jakość motocykla nie była idealna. I jednym z mankamentów jest to iż motocykl ma problem z odpaleniem bez względu na to czy jest ciepły zimny ... tzn. tak to było tak ... kupiłem go wczoraj i palił od razu. Dzisiaj przed szkołą byłem ciekawy i rano odpalił na dotyk .. tak samo było jak wróciłem ze szkoły lecz trochę sobie po jeździłem .. często go odpalałem i po jakimś czasie miał coraz ciężej a na końcu tylko na ''pych'' odpalił.. i tu moje pytanie. Czy może to być wina akumulatora bo na końcu już miał ciężko .. czy to rozusznik ? albo coś w tym rodzaju? nie mam pojęcia. Proszę o odpowiedz , z góry dziękuje. ;) P.S. Miałem jeszcze powiedzieć że jak odpali to chodzi bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIKOWSKI Opublikowano 22 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2014 Zmierz ile voltów ma aku-powinien mieścić się w przedziale 12,4-12,8 V Cytuj Nie sztuką jest się rozpędzić.Sztuką jest wyhamować! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikołaj98 Opublikowano 22 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września 2014 Dzięki. Jutro sprawdze ale mam sprawdzić ilość tych woltów na odpalonym czy zgaszonym silniku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mly96 Opublikowano 22 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2014 jeśli kręciłeś sporo rozrusznikiem to możliwe, że aku padło, ale te apki mają problemy z rozrusznikami, więc w najgorszym wypadu przygotuj się na zmianę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIKOWSKI Opublikowano 22 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2014 Dzięki. Jutro sprawdze ale mam sprawdzić ilość tych woltów na odpalonym czy zgaszonym silniku? Na zgaszonym Cytuj Nie sztuką jest się rozpędzić.Sztuką jest wyhamować! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 22 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2014 ...i świecę.Naucz się, ze odpalanie bez sensu rozładowuje aku i zabija świece. Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikołaj98 Opublikowano 23 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Września 2014 No jak dzisiaj wróciłem z pracy to zakręcił tylko tak w cholerę słabo a podłączyłem pod prostownik i się będzie ładował przez noc i zobaczymy jutro. I od razu sprawdzę natężenie i zobaczymy .. no teraz się postaram nie odpalać tak często ale pierwszy dzień go miałem a mi się to podobało ;) Mój kolega powiedział że ten rozrusznik też jest coś tam do zrobienia ale odpalał nie najgorzej. no mam nadzieje że wystarczy tylko aku na ładować . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek1281 Opublikowano 23 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2014 To nie akumulator od busa, żeby go całą noc ładować. Ładujesz aby odpowiednią ładowarką? Bo jak nie, to długo ci nie pociągnie to aku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi