Spaliniarz Opublikowano 19 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2014 Witam , krótkie pytanie w którą stronę mają byc założone pierscienie w tym zestawie , producent nie dodał żadnej informacji, pierscienie są trapezowe tzn z jednej strony mają ścięcie i teraz niewiem w którą stronę czy do góry czy na doł to ściecie ma być , zawsze montuje tak zeby pasowało do tłoka jezeli niema oznaczen , ale chcę być pewny jak zaleca producent. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIKOWSKI Opublikowano 19 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2014 Na tłoku powinieneś mieć strzałkę,która powinna być skierowana w kanał wydechowy cylindra. W tym momencie zamki na pierścienie powinny być od strony gaźnika Cytuj Nie sztuką jest się rozpędzić.Sztuką jest wyhamować! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spaliniarz Opublikowano 19 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2014 Kolego chodzi mi o powierzchnię czołową pierścienia , a nie o boczną . "Zamki" w tym przypadku są symetryczne od góry i od dołu , pierścień posiada dwie różne płaszczyzny czołowe , jedna jest płaska , a druga "stożkowa" gdzie stożek maleje do środka pierścienia . Dobrej jakości częsci posiadają jakiekolwiek instrukcje bądź znaki , a ten zestaw to zwykła chinka sprzedawana jako" zamiennik oryginalnego cylindra o jakości wyższej niż oryginał" w ładnym pudełeczku. Podejżewam że ta płaszczyzna stożkowata jest po to żeby pierścień sam sie doszczelniał pod ciśnieniem przy suwie sprezania , coś podobnego działa w uszczelniaczach , ale to takie moje gdybanie i chciałbym dowiedziec sie czegośz konkretnego źródła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIKOWSKI Opublikowano 19 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2014 (edytowane) W którejś serwisówce widziałem szkic pierścieni zamontowanych na tłoku i przylegającymi do gładzi cylindra (nie pamiętam czy to 2T czy 4T), na którym było widać,że dół pierścienia jest szerszy od jego góry EDIT: znalazłem coś takiego : Edytowane 20 Września 2014 przez DZIKOWSKI Cytuj Nie sztuką jest się rozpędzić.Sztuką jest wyhamować! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 20 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2014 tylko że na rysunku jest 4T a w 2T może być innaczej...... ja się pierwszy raz w życiu spotykam z takim kształtem nie pomogę,..... Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIKOWSKI Opublikowano 20 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2014 tylko że na rysunku jest 4T a w 2T może być innaczej...... To tylko przykład.Myślę,że w 2T będzie podobnie Cytuj Nie sztuką jest się rozpędzić.Sztuką jest wyhamować! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi