Narky Opublikowano 7 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2014 CzescMam takie pytanieMoj osad na swiecy, wyglada tak, jakby mieszanka była zbyt bogata w olej, po czym świecej każdą po kolei przepala. Mieszanka to 1;50 z motulem.Motor kopci gdy zagrzany. Gaznik ustawiany na wiele sposobów i nadal to samo. I moje pytaniejest takieCzy możliwe byłobo jakies niedoszczelnienie karterów silnika, lub zużyty uszczelniacz od skrzyni ?Przez to by się dostawałolej do komory z wałem i dlatego mógłby tak kopcić.aa dodam jeszcze, że gdy motor dłużej postoi, nie da rady odpalić go od kopniaka, tzn. nie dostaje paliwa. Trzeba odkrecic swiece wstrzyknac troche paliwa, i odpali.Poprzedni wlasciciel robil remont silnika, wiec moze cos zle tam zlozyl, albo uszczelka mu zle podeszla. Czy przyczyną może być walnięte uszczelnienie/uszczelka od karterow ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek1281 Opublikowano 9 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2014 I w pytaniach sam sobie odpowiedziałeś co należy jeszcze sprawdzić/wymienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Detox018 Opublikowano 26 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2014 1: 50? ja leje 1:30-35 ,myślę ze dajesz za dużo oleju Jeśli olej ze skrzyni wpada w komorę,to powinieneś mieć jakiś ubytek w nim.Sprawdź również czy śruby silnika są podciągane. A stan oleju w skrzyni się zmniejsza? Spójrz również w membranę, jest tam czysto Jeśli masz wątpliwości i potrafisz to rozbierz silnik i będziesz wiedział,uszczelki znajdziesz na allegro,ja kupowałem na cały silnik za ok 100 zł + przesyłka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIKOWSKI Opublikowano 26 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2014 1: 50? ja leje 1:30-35 ,myślę ze dajesz za dużo oleju 1L oleju na 50 litrów paliwa= 1:501L oleju na 30 litrów paliwa= 1:30 I kto daje dużo oleju ??? Cytuj Nie sztuką jest się rozpędzić.Sztuką jest wyhamować! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Detox018 Opublikowano 27 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 No racja, ja tyle nie leje :) Chodziło mi ze na 1 litr paliwa 30- 35 mililitrów oleju-Czyli w tym układzie 1;50 jest ok na 1 litr 20 mililitrów - moja aktualna dawka po dotarciu i jest ok :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIKOWSKI Opublikowano 28 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 No racja, ja tyle nie leje :) Chodziło mi ze na 1 litr paliwa 30- 35 mililitrów oleju-Czyli w tym układzie 1;50 jest ok na 1 litr 20 mililitrów - moja aktualna dawka po dotarciu i jest ok :) Ja robię 1:40 ,nawet w czasie docierania Cytuj Nie sztuką jest się rozpędzić.Sztuką jest wyhamować! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi