Rocco Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Mam pytanko co zabieracie ze sobą na dłuższy wyjazd na wakacje,chodzi o bagaż wkładany w kufry w naszym przypadku do FJR-y,dwie osoby,bez namiotu śpiworów itp.akcesoriów.Jakoś nie można się pomieścić.Dzięki za odpowiedź bardziej doświadczonych globtroterów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SebJaw Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2004 To ja Ci powiem co biorę. Mam do dyspozycji 1 kufer centralny i torba na bak. Biorę ze sobą:(Na wyjazd 2 tygodniowy, latem)- Dziewczynę ;) - 3 koszulki- 4 pary majtek i skarpetek- krótkie spodenki- sandałki lub klapki- coś z długim rękawem- kubek, sztućce, kilka zupek, trochę herbaty+cukier- kilka plastrów, apap, aspiryna- kosmetyczka (...no wiadomo co w niej jest: szampon itd...)- średni ręcznik- chusteczki nawilżane, odświeżające - rewelacja po 400 km. jazdy- jakiś klucz uniwersalny i kilka zapasowych śrubek itd...(...jakiś kawałek drucika, spinacz, obejma - to się może przydać i mi się przydało nie raz)- spray do łańcucha i butelka oleju do silnika (jeśli jedziesz daleko, daleko)- aparat, telefon- KASA- MAPA- zapasowy kluczyk do motoru. Chyba tyle.Reszta, plus jakieś 10 kilo zabiera ze sobą moja Dziewczyna.(choć jak na babę to wcale nie tak bardzo dużo ;) ) To chyba tyle. Za 2 dni jedziemy na Krym i to właśnie biorę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2004 kiedyś jak jeżdziliśmy we 2 osoby na ER5 to na dłuższy wypad pakowaliśmy do dwóch miękkich bocznych sakw i torby na zbiornik ekwipunek bardzo zbliżony do opisanego powyżej ( oczywiście bez tej dziewczyny na samej górze listy :) ), jeszcze dodatkowo mieliśmy małe zestawik do gotowania - butla +palnik i takie malutkie garnuszki campingowe :Dnatomiast na tył wrzucaliśmy jeszcze namiot + 2 alumaty i 2śpiwory.potem na gsx-r mieliśmy wielkiego top-case"a i tam ładowaliśmy dużo rzeczy, poza tym braliśmy też torbę na zbiornik i na większy wypad nawet te 2 miękkie sakwy boczne. (bo zawsze tak było że im więcej robiło się miejsca na moto tym jakoś dziwnie więcej rzeczy trzeba było wziąć :lol: ) a teraz mamy 2 motocykle i jesteśmy strasznie obładowani :buttrock: ......co potwierdza powyższą teorię... :buttrock: ale tak na poważnie to mamy w sumie 3 kufry i czasem coś na kanapę wrzucimy jeszcze....i 1 torba na zbiornik też zawsze jest.. pozdri życzę miłego pakowania.. :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro_N Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Jeżdżę raczej solo, więc mam więcej miejsca dla siebie :buttrock: , ale zestaw bardzo podobny do Seby (chusteczki rzeczywiście rewelka!). Do tego jednak jeszcze jedną parę długich spodni, a z innych rzeczy, to koniecznie latarkę, najlepiej od razu z zapasowymi bateriami. Każdy motocykl ma jakieś tam pięty achillesowe, więc oprócz standardowych "śrubek" itp., jak pisał SebJaw, sam musisz zdecydować, co jeszcze. Tylko bez przesady, wszystkiego i tak nie przewidzisz :mrgreen: No i... szerokiej drogi!! Mało rzeczy tak rajcuje, jak daleka podróż.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bekon Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Cos w tym jest ze im wiecej miejsca tym wiecej pojawia sie "niezbednych" rzeczy do zabrania. Seb jedzie z pasazerka i sie spakowal a ja sam i nie moge sie zmiescic w 2 kufry,tankbag i i 50 litrowy worek:))) :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi