Skocz do zawartości

uszkodziłem silnik?

rawwwrr
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

pływaki są szczelne. znalazłem tylko informację żeby wyginać blaszkę w stronę zaworka to chyba dobrze robię ale szczerze mówiąc pewny nie jestem :/

jeśli chodzi o zaworek to gumowy stożek na końcu ma więc jest chyba dobry.

dodam jeszcze że kolejny raz porządnie przeczyściłem gaźnik, tym razem już kompresorem, wymoczyłem też w benzynie i przynajmniej przestało strzelać z wydechu przy kopaniu. możliwe jest więc że jest aż taki duży poziom paliwa że od razu zalewa świecę i nie da rady odpalić?

świeca po kilkunastu kopnięciach była leciutko mokra.

zauważylem dziś że w środku króćca idącego od filtra powietrza do gaźnika jest mnóstwo syfu który już troszkę pobrudził mi gaźnik ale to wyczyściłem.

podgiąłem też blaszkę w drugą stronę i paliwo nie cieknie teraz z komory pływakowej tylko spustem pod samą śrubą regulacyjną od wolnych obrotów. i nie tak pojedynczymi kroplami tylko już po prostu się leje :/

zaworek iglicowy wygląda tak: 10728942_665597073554479_1992152550_n.jp

więc do idealnych stożków chyba nie należy :/

no i dla jasności, dalej nie odpala

jeszcze raz dzięki za każdą pomoc

Nie widzisz zebten zaworek sie do niczego nie nadaje, ta gumka juz dawno swoje odsluzyla. Wymien.

A leje dlatego ze wczesniej przepuczszal a teraz jest caly czas otwary i wywla przelewm. Znasz konstrukcje swojego gaznika? Wiesz co jak w nim dziala?

Wysłane z ElDżi Optimus Dżi

Edytowane przez Herdi

-------------------
Pozdro Herdi

Śrubkomistrz w serwisie :)

dzisiaj przyszedł nowy zaworek iglicowy w zestawie naprawczym, dokładnie tym http://allegro.pl/yamaha-dt-tzr-tdr-125-zestaw-naprawczy-gaznika-kpl-i4632520056.html

i mam teraz problem jak założyć ten nowy zaworek na pływak. ten stary zaworek miał na końcu taki łebek na który zahaczało się drucik a później na pływak a ten nowy ma tylko taki metalowy drążek który można wcisnąć do środka. jak takie coś się zakłada na pływak?

mam nadzieję że to było ostatnie pytanie w tym temacie :D dzięki

edit: wybaczcie, po prostu jestem idiotą i kupiłem zestaw nie do tego gaźnika...

Edytowane przez rawwwrr

wymieniłem zaworek (razem z gniazdem) pasuje idealnie. już nic nie kapie, nie cieknie tylko dalej nie chce palić. :banghead: na kopa to wydaje mi się że lepiej reaguje niż wcześniej bo już tak pyrka całkiem sporo jakby chciał odpalić no ale nie mógł :/ a na pych to jak się zaczyna biec to najpierw ma troszke mocy i sam ciągnie ale po chwili zwykle strzela z tłumika i przestaje. i też chyba z gaźnika co jakiś czas jest takie "pssss" więc też chyba strzela.

Dokładnie to chodziło mi o kąt wyprzedzenia zapłonu. Czyli tutaj masz jakiś elektroniczny korektor zapłonu? Moduł modułem, ale jest jeszcze coś takiego jak kąt wyprzedzenia zapłonu. Dla mnie objawy się zrobiły już mało gaźnikowe, a bardziej zapłonowe.

w dt 125 jako tako nie ustawia się zapłonu -kąt wyprzedzenia jest ustawiony układem stator magneto nie modułem, w teori nie da go się przestawić, chyba że ścięty klin pod magnetem i magneto się przesunie....

"... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntian

michoa-100% stylistów bez szyku

http://miszczua.cba.pl

teraz to wziąłem pod uwagę :P kompletnie się na tym nie znam, będę pewnie musiał ściągać magneto i co dalej? dzięki

mówiłem o module bo nie widziałem nowego postu, poszukam o tym klinie

Edytowane przez rawwwrr