rawwwrr Opublikowano 10 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Października 2014 pływaki są szczelne. znalazłem tylko informację żeby wyginać blaszkę w stronę zaworka to chyba dobrze robię ale szczerze mówiąc pewny nie jestem :/ jeśli chodzi o zaworek to gumowy stożek na końcu ma więc jest chyba dobry. dodam jeszcze że kolejny raz porządnie przeczyściłem gaźnik, tym razem już kompresorem, wymoczyłem też w benzynie i przynajmniej przestało strzelać z wydechu przy kopaniu. możliwe jest więc że jest aż taki duży poziom paliwa że od razu zalewa świecę i nie da rady odpalić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mly96 Opublikowano 10 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2014 zobacz jak wygląda świeca, jeśli się leje z odpływu to raczej dostaje za dużo benzyny lub coś nie tak z gaźnikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Herdi Opublikowano 11 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2014 To ze zaworek ma gumke nie znaczy ze gumka jest dobra. Musi byc idealnym stozkiem, bez zadnych wgniecen, rys, uszkodzen, odksztalcen itp. Wysłane z ElDżi Optimus Dżi Cytuj -------------------Pozdro HerdiŚrubkomistrz w serwisie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rawwwrr Opublikowano 11 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2014 świeca po kilkunastu kopnięciach była leciutko mokra. zauważylem dziś że w środku króćca idącego od filtra powietrza do gaźnika jest mnóstwo syfu który już troszkę pobrudził mi gaźnik ale to wyczyściłem. podgiąłem też blaszkę w drugą stronę i paliwo nie cieknie teraz z komory pływakowej tylko spustem pod samą śrubą regulacyjną od wolnych obrotów. i nie tak pojedynczymi kroplami tylko już po prostu się leje :/ zaworek iglicowy wygląda tak: więc do idealnych stożków chyba nie należy :/ no i dla jasności, dalej nie odpala jeszcze raz dzięki za każdą pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Herdi Opublikowano 11 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2014 (edytowane) Nie widzisz zebten zaworek sie do niczego nie nadaje, ta gumka juz dawno swoje odsluzyla. Wymien. A leje dlatego ze wczesniej przepuczszal a teraz jest caly czas otwary i wywla przelewm. Znasz konstrukcje swojego gaznika? Wiesz co jak w nim dziala? Wysłane z ElDżi Optimus Dżi Edytowane 11 Października 2014 przez Herdi Cytuj -------------------Pozdro HerdiŚrubkomistrz w serwisie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rawwwrr Opublikowano 11 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2014 tak myślałem ale wolałem się upewnić. już chyba wszystko rozumiem. dzięki bardzo, dam znać jeszcze jak wymienię zaworek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rawwwrr Opublikowano 16 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2014 (edytowane) dzisiaj przyszedł nowy zaworek iglicowy w zestawie naprawczym, dokładnie tym http://allegro.pl/yamaha-dt-tzr-tdr-125-zestaw-naprawczy-gaznika-kpl-i4632520056.htmli mam teraz problem jak założyć ten nowy zaworek na pływak. ten stary zaworek miał na końcu taki łebek na który zahaczało się drucik a później na pływak a ten nowy ma tylko taki metalowy drążek który można wcisnąć do środka. jak takie coś się zakłada na pływak? mam nadzieję że to było ostatnie pytanie w tym temacie :D dzięki edit: wybaczcie, po prostu jestem idiotą i kupiłem zestaw nie do tego gaźnika... Edytowane 16 Października 2014 przez rawwwrr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rawwwrr Opublikowano 21 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Października 2014 wymieniłem zaworek (razem z gniazdem) pasuje idealnie. już nic nie kapie, nie cieknie tylko dalej nie chce palić. :banghead: na kopa to wydaje mi się że lepiej reaguje niż wcześniej bo już tak pyrka całkiem sporo jakby chciał odpalić no ale nie mógł :/ a na pych to jak się zaczyna biec to najpierw ma troszke mocy i sam ciągnie ale po chwili zwykle strzela z tłumika i przestaje. i też chyba z gaźnika co jakiś czas jest takie "pssss" więc też chyba strzela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzoz3k Opublikowano 21 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2014 Strzela w tłumik czy w gaźnik? Skoryguj ustawienie zapłonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rawwwrr Opublikowano 21 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Października 2014 i w to i w to.ale tu się zapłonu nie ustawia :D jest moduł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzoz3k Opublikowano 21 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2014 Dokładnie to chodziło mi o kąt wyprzedzenia zapłonu. Czyli tutaj masz jakiś elektroniczny korektor zapłonu? Moduł modułem, ale jest jeszcze coś takiego jak kąt wyprzedzenia zapłonu. Dla mnie objawy się zrobiły już mało gaźnikowe, a bardziej zapłonowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rawwwrr Opublikowano 21 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Października 2014 z tego co czytam to kąt wyprzedzenia zapłonu też jest ustalany przez moduł w tym modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzoz3k Opublikowano 21 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2014 A brałeś pod uwagę to, że ten moduł może być uszkodzony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 21 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2014 w dt 125 jako tako nie ustawia się zapłonu -kąt wyprzedzenia jest ustawiony układem stator magneto nie modułem, w teori nie da go się przestawić, chyba że ścięty klin pod magnetem i magneto się przesunie.... Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rawwwrr Opublikowano 21 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Października 2014 (edytowane) teraz to wziąłem pod uwagę :P kompletnie się na tym nie znam, będę pewnie musiał ściągać magneto i co dalej? dziękimówiłem o module bo nie widziałem nowego postu, poszukam o tym klinie Edytowane 21 Października 2014 przez rawwwrr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi