Argosan Opublikowano 1 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2014 (edytowane) Witam wszystkich, ostatnio zakupiłem Rieju RS1 Evo z Silnikiem AM6 i wsadzonym zestawem 90cc, średnio jeszcze się w tym łapie wszystkiem ale poczytalem troche forum i coś tam wiem . przejrzałem go troche i wiem ze ma wsadzony gaźnik firmy Dellorto PHGB 21mm rozmiar dysz nieznany, filtr stożkowy, wydech bez dyfuzora jakiś, raczej nie seria, CDI Ducati. Pojawiło się pare problemów miedzy innymi pare wężyków wisi z gaźnika nie wiem gdzie powinny isc, jeden róciec jest niepodpięty taki skierowany w dół. koło linki gazu jest jakaś pusta dziura, wydaje mi sie ze tam powinno być ssanie...jeden węzyk z bloku z lewej storny niebieski przewód na fotce, jest nieszczelność na łączeniu cylindra z wydechem.. nie wiem co z tym zrobić ? on nie jest przykręcany do cylindra? :P (nie bijcie) motorek nie jedzie tj jakby jechał tylko do 5 tys ? i potem nic... modół ? dodaje fotki. Edytowane 1 Lipca 2014 przez Argosan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 2 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2014 wydech bez dyfuzora od tego zacznij, bez tego będziesz miał moc dezametate silniki zaczynają się zbierać powyżej 8tys Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Argosan Opublikowano 3 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2014 Tak wydech bez dyfuzora, gaźnik juz troche rozkminiłem, dysza w srodku jest chyba 80 bo to jedyny napis jaki na niej jest . Dalej, jak uszczelnić to połączenie wydechu z cylindrem ? gdzie dostane tą uszczelke/pierscien do tego bo na allegro nie ma i wogole w internecie nie moge znalesc pomoże Ktos ??? jakiś link albo co ????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Argosan Opublikowano 6 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2014 Nikt nic nie wie ? naprawde ? nikt tez nie podpowie czemu moto po minucie chodzenia, sam podnosi obroty i nagle umiera, nie wazne czy dam mu gazu czy nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 6 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2014 Bo paliwo w gaźniku się kończy - nie dolata tak jak trzeba.Jesli masz typowe okrągłe wyjście to w kazdym sklepie z częsciami do samochodów powinienieś dostac miedziane uszczelki pod kolektor. Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IZO Opublikowano 6 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2014 Może kranik przytkany i paliwa w gaźniku starcza na chwile pracy, poza tym bez dyfuzora niema sensu nic narazie ustawiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 6 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2014 Nawet jak jest cylek z gruchą nie zgrany to z poweru będzie szmalec . Już to na dwóch przypadkach przerabiałem i od tamtej pory omijam 2T :P Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hipolfs Opublikowano 7 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2014 uszczelkę cylindra idzie zrobić z rurki od siedzenia rowerowego ucinasz daną długość nabijasz na wydech potem wszystko ciasno wchodzi i jest szczelne :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Argosan Opublikowano 7 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2014 Rozumiem, ok to zaczynam się rozglądać za wydechem z dyfuzorem i sprawdze kranik, jaką średnice ma ten pierscień na wydech ? a no i czytalem ze do tego gaźnika dellorto nie ma ssania własnie, moze być tak ze cyrki sie dzieją bo ta dziura nie jest zaślepiona ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi