Skocz do zawartości

Zabezpieczenie moto w garażu podziemnym / parkingu

Rekomendowane odpowiedzi

Limo : To jeszcze niepewne, właśnie ponieważ, iż.... problem kradzieży pozostaje otwarty :)

krakers09 : To mnie teraz wzmocniłeś w decyzji.....;/

jarenty : Aktualnie również przechowuje w garażu sprzęta , ale zamykanym, prywatnym i nie dostępnym dla innych , a mam zamiar przenieść do podziemnego, gdzie niestety parkuje ok. 20-30 samochodów i były włamania do piwnic...:/ Moto łatwiej schwycić niż puszkę.

Ten pomysł z mocnym łańcuchem i dobrą kłódką nie taki głupi....:) Tylko wożenie ze sobą czegoś takiego , zajmie pewnie z 1/2 plecaka :P

Najlepszym rozwiązaniem byłoby :

a) Blokada na tarczę

b) Immobilizer

c) Dobry Łańcuch z porządną kłódką

d) Podpięcie pod 300 000 VOLT (tutaj przyda się paralizator + gaz pieprzowy, który automatycznie dołącza się - małym problemem byłoby skonstruować taką czujkę, który załączała by się pod wpływem drgań, ale i to byłoby do zrobienia.

;)

Ryzyko jest zawsze , ale teraz gdy wiem że moto stoi w garażu zamkniętym, a za garażem jest zamykana brama i cały ogrodzony teren + non stop jest ktoś w domu - to śpię spokojnie. Inaczej będzie się to miało gdy przeprowadzę go na osiedle...

@ Limo

Kurcze, myślałem że jak napiszę że przed zawodowcem nic nie uchroni to byłem pewien że wszyscy to tak odbiorą :-)

Lokalizator GSM- zabezpieczenie przeciwamatorskie bo tych jest najwięcej :-)

Edytowane przez wajzer

Gość starydziad

Może by kierownice odkręcić, albo zabierać przednie koło :dry: .

Chcesz pewności to ubezpiecz lub parking strzeżony z panem stróżem co za kilka browarów miesięcznie będzie miał oko na moto.

No chyba że popije chłop i moto ukradną, różne rzeczy już widziałem w robocie.

Edytowane przez starydziad

Może by kierownice odkręcić, albo zabierać przednie koło :dry: .

Chcesz pewności to ubezpiecz lub parking strzeżony z panem stróżem co za kilka browarów miesięcznie będzie miał oko na moto.

No chyba że popije chłop i moto ukradną, różne rzeczy już widziałem w robocie.

Z reguly to chlop popije na tym strzezonym, i zasnie zmulony...

Znam z autopsji

wajzer - GPS tak jak już inni mówili , jest to dosyć dobre ale ma również swoje minusy...

Limo : mam podobną wizję!

starydziad: Stróża nie ma , ale gdyby była taka możliwość , to czemu nie - na pewno byłoby bezpiecznej.

Nico : To trzeba wziąć tego który wżera , a nie pije!

Poza specjalistami, którzy ukradną niemal wszystko trzeba pamiętać, że wśród złodziei jest sporo kretynów. I to przed takimi wg. mnie trzeba się zabezpieczać. Blokada tarczy, czy to z alarmem czy bez, nie jest zabezpieczeniem, bo we dwóch czy trzech i tak go podniosą. Ja bym stawiał na unieruchomienie grubym łańcuchem, którego nie przetną obcęgami z obi za 20zł lub właśnie nadajnik, którego pierwszy z brzegu drech nie zagłuszy.

A jak przyjdzie specjalista to i przetnie łańcuch jak do cumowania okrętów, albo wsadzi na pakę i pojedzie. Bo nawet jak będziesz miał najcudowniejszy GPS warty tyle co motór, to Ci sygnału z betonowego garażu nie wyśle...

Edytowane przez krakers09

Bo nawet jak będziesz miał najcudowniejszy GPS warty tyle co motór, to Ci sygnału z betonowego garażu nie wyśle...

Bywa ze z betonowego poleci.

Musi byc blaszany (klatka faradaya)

Edytowane przez Nico

• 1 miesiąc temu...