krakers09 Opublikowano 25 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 Czyli garaż wcale większego bezpieczeństwa nie daje... Cytuj http://dl.dropbox.com/u/3682198/sigpic171271_1.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1700ccm Opublikowano 25 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 Limo : To jeszcze niepewne, właśnie ponieważ, iż.... problem kradzieży pozostaje otwarty :)krakers09 : To mnie teraz wzmocniłeś w decyzji.....;/jarenty : Aktualnie również przechowuje w garażu sprzęta , ale zamykanym, prywatnym i nie dostępnym dla innych , a mam zamiar przenieść do podziemnego, gdzie niestety parkuje ok. 20-30 samochodów i były włamania do piwnic...:/ Moto łatwiej schwycić niż puszkę. Ten pomysł z mocnym łańcuchem i dobrą kłódką nie taki głupi....:) Tylko wożenie ze sobą czegoś takiego , zajmie pewnie z 1/2 plecaka :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 25 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 Czyli co, dalej wierzysz że nikt do tego parkingu podziemnego nie wjedzie busem i nie zawinie tego moto razem z tym wypasionym łańcuchem i kłódką? :) Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wajzer Opublikowano 25 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 Przed zawodowym złodziejem nic nie uchroni- jest zlecenie na twoje moto i nic nie poradzisz.Lokalizator GSM- na alledrogo ceny zaczynają się już około 70zł, więc koszt bardzo mały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 25 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 Aha, i zawodowy złodziej ze zleceniem na Twoje moto pewnie nie będzie miał zagłuszacza :) Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1700ccm Opublikowano 25 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 Najlepszym rozwiązaniem byłoby :a) Blokada na tarczęb) Immobilizerc) Dobry Łańcuch z porządną kłódkąd) Podpięcie pod 300 000 VOLT (tutaj przyda się paralizator + gaz pieprzowy, który automatycznie dołącza się - małym problemem byłoby skonstruować taką czujkę, który załączała by się pod wpływem drgań, ale i to byłoby do zrobienia.;) Ryzyko jest zawsze , ale teraz gdy wiem że moto stoi w garażu zamkniętym, a za garażem jest zamykana brama i cały ogrodzony teren + non stop jest ktoś w domu - to śpię spokojnie. Inaczej będzie się to miało gdy przeprowadzę go na osiedle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wajzer Opublikowano 25 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 (edytowane) @ LimoKurcze, myślałem że jak napiszę że przed zawodowcem nic nie uchroni to byłem pewien że wszyscy to tak odbiorą :-)Lokalizator GSM- zabezpieczenie przeciwamatorskie bo tych jest najwięcej :-) Edytowane 25 Czerwca 2014 przez wajzer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 25 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 Spoko, rozumiem :). Przed amatorem to kłódka z łańcuchem wystarczy a na miasto disclock żeby nie wozić tego wszystkiego ze sobą. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość starydziad Opublikowano 25 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 (edytowane) Może by kierownice odkręcić, albo zabierać przednie koło :dry: .Chcesz pewności to ubezpiecz lub parking strzeżony z panem stróżem co za kilka browarów miesięcznie będzie miał oko na moto.No chyba że popije chłop i moto ukradną, różne rzeczy już widziałem w robocie. Edytowane 25 Czerwca 2014 przez starydziad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nico Opublikowano 25 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 Może by kierownice odkręcić, albo zabierać przednie koło :dry: .Chcesz pewności to ubezpiecz lub parking strzeżony z panem stróżem co za kilka browarów miesięcznie będzie miał oko na moto.No chyba że popije chłop i moto ukradną, różne rzeczy już widziałem w robocie.Z reguly to chlop popije na tym strzezonym, i zasnie zmulony...Znam z autopsji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1700ccm Opublikowano 26 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 wajzer - GPS tak jak już inni mówili , jest to dosyć dobre ale ma również swoje minusy...Limo : mam podobną wizję!starydziad: Stróża nie ma , ale gdyby była taka możliwość , to czemu nie - na pewno byłoby bezpiecznej.Nico : To trzeba wziąć tego który wżera , a nie pije! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krakers09 Opublikowano 26 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 (edytowane) Poza specjalistami, którzy ukradną niemal wszystko trzeba pamiętać, że wśród złodziei jest sporo kretynów. I to przed takimi wg. mnie trzeba się zabezpieczać. Blokada tarczy, czy to z alarmem czy bez, nie jest zabezpieczeniem, bo we dwóch czy trzech i tak go podniosą. Ja bym stawiał na unieruchomienie grubym łańcuchem, którego nie przetną obcęgami z obi za 20zł lub właśnie nadajnik, którego pierwszy z brzegu drech nie zagłuszy. A jak przyjdzie specjalista to i przetnie łańcuch jak do cumowania okrętów, albo wsadzi na pakę i pojedzie. Bo nawet jak będziesz miał najcudowniejszy GPS warty tyle co motór, to Ci sygnału z betonowego garażu nie wyśle... Edytowane 26 Czerwca 2014 przez krakers09 Cytuj http://dl.dropbox.com/u/3682198/sigpic171271_1.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nico Opublikowano 26 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 (edytowane) Bo nawet jak będziesz miał najcudowniejszy GPS warty tyle co motór, to Ci sygnału z betonowego garażu nie wyśle... Bywa ze z betonowego poleci.Musi byc blaszany (klatka faradaya) Edytowane 26 Czerwca 2014 przez Nico Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krakers09 Opublikowano 26 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 Z jednego poleci z drugiego nie... Cytuj http://dl.dropbox.com/u/3682198/sigpic171271_1.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirus12 Opublikowano 31 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2014 A jak zabezpieczyć motocykl, jeśli mieszka się w mieście i garaże, parkingi strzeżone są daleko, a piwnice ciasne i kręte, gdy pozostaje parkowanie pod płachtą przed blokiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi