klocek Opublikowano 30 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2004 witam wszystkich mam otóż taki problem nie śmigałem suzi gsxF 600(94) od 12 dni,odpaliłem,przejechałem sie i po rozgrzaniu silnika nie pali mi na jeden gar..!!tzn.jak był zimny to ok wszystko było w[porządku,po rozgrzaniu zacina sie jakby na jednym gaźniku--jedna rura od wydechu jest zimniejsza od innych...sprawdziłem swiece,iskra jest,koleś mówił,ze moze cewki,ale skoro jest iskra na świecy to chyba nie,gaźnik próbowałem czyścić,lecz ciągle jest to samo co moze być???prosze o porady bo musze szybko z tym sie uporać.pozdrawiam.. :twisted: Dodam,że jak mnie nie było brat próbował odpalać i zjarany był bezpiecznik oraz żarówka przedniego reflektora..moze coś jeszcze sie spaliło???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 31 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2004 A jak wyglada swieca tego cylindra jak przestanie dzialac ? Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klocek Opublikowano 31 Lipca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2004 swieca wygl.w sumie normalnie jest troche bardziej biała może ale nie zalana-sucha.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Moze zaciecie zaworka iglicowego plywaka w takim polozeniu ze po wypaleniu benzyny z gaznika nic wiecej nie doplywa - sprobuj stuknac mlotkiem przez drewniany kolek w gazniki, jesli ruszy to to jest to.Ale moze byc to rowniez uszkodzenie wys napiecia w ukladzie swieca, fajka, kabel - sprobuj pozamieniac miedzy cylindrami. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klocek Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Dzięki Adam zobacze jutro ...mam nadz.że to to dziękówa za porady jak cos to będe dalej męczył..pzdr.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klocek Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Moze zaciecie zaworka iglicowego plywaka w takim polozeniu ze po wypaleniu benzyny z gaznika nic wiecej nie doplywa - sprobuj stuknac mlotkiem przez drewniany kolek w gazniki, jesli ruszy to to jest to.Ale moze byc to rowniez uszkodzenie wys napiecia w ukladzie swieca, fajka, kabel - sprobuj pozamieniac miedzy cylindrami. Adam M. są jakies inne sposoby..??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Idaho Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Podlączenie urządzenia do spawdzania silników z lampą stroboskopową pod przewody wysokiego napięcia i sprawdzenie czy niewypadają zapłony i czy nie ma zaników iskry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi