malkohlm Opublikowano 23 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 Cześć Wam ;) Dziś przy ruszaniu ze świateł poczułem duży opór przy zmianie biegów. Sprzęgło łapało jakieś 0,7 do 1,5cm od manetki. na postoju ogarnąłem że ułamało się zakucie linki sprzęgła i wyszły druty przy klamce. I w związku z tym mam pytanie, bo na allegro koszt linki to 110zl. a z yamahy pewnie jeszcze więcej. linka ma może rok i jest w dobrej kiondycji. myślę żeby to naprawić dorabiając zakucie o takie shop.mieloch.pl/koncowka-linki-sprzegla,pZ000237.bhtml i zaspawanie migiem. co o tym myślicie? wytrzyma? bo tyle co kupiona i nie mam ochoty wydawania kolejnej stowki :(:( pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamikazemario Opublikowano 23 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 Jasne, że wytrzyma. Zrób to dokładnie i starannie, a wytrzyma lata. Miałem tak zrobione w Transalpie i nie zawiodło :cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIKOWSKI Opublikowano 24 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2014 Proponuję wziąć linkę i iść do zakładu,który zakuwa lub dorabia podobne rzeczy i niech Ci zrobią na wzór starej.Robiłem tak w weteranach, do których już nie znajdziesz takich rzeczy i działa już kilka dobrych lat bez problemów Cytuj Nie sztuką jest się rozpędzić.Sztuką jest wyhamować! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malkohlm Opublikowano 24 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2014 Potrzebowałem motonga na dziś wieczór. Zrobiłem samoróbkę. Wytrzymała dzisiaj 80km i niby jest oki :) Może wygląda nie dokładnie ale lepiej samemu nie mogłem zrobić :D dzięki za odpowiedzi, następnym razem skorzystam z usług profesionalistów ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamikazemario Opublikowano 25 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2014 Prowizorka zawsze działa najdłużej :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi