Adam M. Opublikowano 17 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2014 Moze.Sprawdz miernikiem czy sama cewka ma przejscie w zakresie obwodu niskiego napiecia.Ew zamien cewke na inna o tej samej wartosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HD1940 Opublikowano 18 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2014 Witam remontuje SHL M17 Gazela zrobiłem juz prawie wszystko tylko mam problem z iskrą bo nie miałem prądu w ogóle z prądnicy założyłem drugą i był z czerwonego i czarnego kabla ale był bardzo słaby ok 0,11 v i nie było iskry myślałem ze to wina przerywacza założyłem nowy i teraz wcale nie ma prądu z czarnego jest tylko z czerwonego kabla pomocy co zrobić bo z elektryki jestem bardzo słaby. Po pierwsze nie zakładaj kolejnych tematów traktujących o tym, samym. Dla tego ten watek jest teraz połączony z wcześniejszym.Po drugie, czytaj co ci radzimy i rób to jak należy. Jak jesteś słaby z elektryki, nie wiesz jak posługiwać się miernikiem to nawet najlepszy fachowiec nie pomoże ci na odległość. Z tego co piszesz jest problem zarówno z przewodami, jak i zapewne z samą cewką, może przerywaczem. Ale bez elementarnej wiedzy nie stwierdzisz co jest nie tak, a zdalnie nikt ci nie wytłumaczy gdzie co przyłożyć i jakie mają być wartości, oraz czy wielkości uzyskane są właściwe czy nie. Ja zawsze mówię, że jak się czegoś nie wie to albo trzeba najpierw poczytać na ten temat, albo dać zarobić fachowcowi. Podejrzewam, że chcesz odpalić motocykl który stał wiele lat bo możliwe, że coś w nim kiedyś siadło w elektryce.Bez całościowego podejścia do tematu nic z takiego działania nie wyjdzie. Tu trzeba punkt po punkcie sprawdzić czy są przejścia w przewodach, czy nie ma spadków napięcia spowodowanych zaśniedzeniem połączeń, czy części takie jak cewka, przerywacz, stacyjka itp są dobre.Zamieściłem ci schemat instalacji. Teraz musisz posprawdzać wszystko sam lub z kimś kto to dobrze ogarnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi