Pini0 Opublikowano 13 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2014 (edytowane) Mam problem (chyba), z obrotami na biegu jałowym, a mianowicie są one różne, skaczą. Zwykle na trasie, przy postojach na światłach obroty są w porządku, ale czasami coś się motocyklowi dzieje i podczas kolejnego z takich postojów szybują w górę (do 2 tyś) i tak zostają, zwykle do następnego postoju. Więc nie jest to coś co się ciągle utrzymuje, ale jednak zdarza się przy każdej podróży na moto. Macie jakieś pomysły jak temu zaradzić? Od razu mówię, że z mechaniki motocyklowej to ja mam co najwyżej podstawy i zabieram się tylko za jakieś małe prace przy motocyklu z resztą biegnę do mechanika :icon_rolleyes: A motocykl jest z 97' Edytowane 13 Maja 2014 przez Pini0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 13 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2014 Psiknij samostartem na gumowe króćce łączące gaźniki z silnikiem. Jeśli obroty wzrosną to są do wymiany bo dostaje się nimi lewe powietrze. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pini0 Opublikowano 13 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2014 Okej, zobaczę w piątek jak już będę w domu i dam znać czy pomogło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pini0 Opublikowano 15 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 Niestety, nie podziałało. A ja już miałem nadzieje, że to będzie takie proste ; ) Z tego co jeszcze zauważyłem, to motocykl jak sobie dłużej postoi i pochodzi to również unosi się mu wskazówka na obrotomierzu w okolice pola z "2". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 15 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 To sprawdź ssanie. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pini0 Opublikowano 15 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 Co masz na myśli przez "sprawdź ssanie"?Chodzi Ci o to czy działa prawidłowo?Jeżeli tak, to według mnie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 15 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 No to nie wiem :) Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pini0 Opublikowano 15 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 (edytowane) Okej, dzięki za pomoc. Najwyżej podjadę do mechanika i niech tam do środka zajrzy, albo chociaż posiedzi przed motocyklem i poduma może coś mu do głowy przyjdzie :) I chyba wymienie te króćce, może profilaktycznie (bo w sumie są trochę sparciałe, głównie przy śrubkach), a może pomoże. A na pewno nie zaszkodzi. Mam rację? :P Edytowane 15 Maja 2014 przez Pini0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi