piotr123 Opublikowano 11 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2014 Witam.Co może być przyczyna strzelania w gaźniki?( nie jeden, ale wszystkie cztery naprzemian)Bandit odpala bezproblemu na zimnym i ciepłym silniku.Są sporadyczne strzały na wolnych ale przy dodaniu gazu zaczyna jakby przerywac i ma nierówne obroty.Przy tym prycha w gaźniki różnie.Dodam ze to model 2005 z czujnikiem położenia przepustnicy.Miał przelot yoshimury ale zmieniłem na seryjny ....Czy istnieje szansa na manualne ustawienie zapłonu? Silnik jak na olejaka b.szybko sie nagrzewa-czy ma tak być?...ma przebarwione kolanka wydechu.Może coś z zapłonem??pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 11 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2014 źle ustawiony rozrząd Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr123 Opublikowano 11 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2014 źle ustawiony rozrządŹle ustawione luzy zaworowe czy przestawiony rozrza..Czy wystarczy zmierzyc stopien sprężania czy rozbierac góre i mierzyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 11 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2014 (edytowane) Jeśli odpala dobrze na ciepło to luzy nie są za małe . Po kompresji tego nie stwierdzisz . Zrzuć dekiel na głowicy i na impulsatorze , tam przeważnie znajdują się oznaczenia . Mogą tez być na kole magnesowym wówczas mozna podejrzeć przez otwór inspekcyjny (jesli jest ) .Dwa lata przelatałem GR650 z przestawionym własnoręcznie rozrządem(nie ta kreska na impulsatorze ) , tez prychał czasami w wydech i w airbox , po ustawieniu w dobrym miejscu problem ustapił natomiast zauwazyłem spadek mocy w górnym zakresie i wzrost w dolnym /średnim co mi już mniej odpowiadało :D :P Edytowane 11 Maja 2014 przez janosikkk Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 11 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2014 problem pojawil sie nagle? Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr123 Opublikowano 12 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2014 problem pojawil sie nagle?Moto sprowadziłem.Odpalony był na chwile poniewaz miał pękniety dekiel impulsatora i przy odpaleniu walił olejem. Chodził to brałem.Teraz wszystko nowe pozakładane i dopiero zauważyłem prychanie w gazniki.Moto miał załozony przelot yoshimure ale zmieniłem na oryginał ponieważ od upadku tamten był pogięty.Filtr powietrza ma standardowy.Zauważyłem że ma przebrwione kolektory na zółto -gdzieniegdzie fioletowo.Myślałem że to wynik założonego sportowego wydechu...Dodam że piec w moto jak na olejaka bardzo szybko sie nagrzewa.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 12 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2014 A świece jaki mają kolor ? Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi