Michel Opublikowano 10 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2014 Witam.Mam mały problem w kocie, a dokładnie to dziwny hałas wydobywający się z lewej strony silnika.Zawory były 200 km +/- robione. Ten hałas (takie tyrkotanie) pojawił się jak podkręciłem moto na 12-13 tyś obrotów.Teraz nawet go słychać od 2500 tyś obrotów. Moto było u mechanika, sprawdził zawory, mostek trzymający wałek, świece i dalej to samo.Olej był czysty.Przyczyna nie znaleziona. Video:dokładnie słychać 0:09 i 0:16 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 10 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2014 Sprawdź kolektory wydechowe czy są dokręcone.A następnym razem daj mu na zimnym :) (taki żarcik) Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michel Opublikowano 10 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2014 Na zimnym tez slychac juz przy niskich obrotach (2500 tys).Co do kolektorow to nie dawno wymienialem szpilki a zostawilem stare uszczelki. Sporobuje je zmienic i zobacze. Aczkolwiek przed tym zabiegiem ten dzwiek juz mu dolegal. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bandzioch Opublikowano 11 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2014 Mialem ten sam problem, zaraz po glebie jak poodkrecaly mi sie kolektory, brzmial tak jakby gdzies uciekalo powietrze. Zaloz nowe uszczelki i dokrec je rowno i z wyczuciem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michel Opublikowano 19 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 Mialem ten sam problem, zaraz po glebie jak poodkrecaly mi sie kolektory, brzmial tak jakby gdzies uciekalo powietrze. Zaloz nowe uszczelki i dokrec je rowno i z wyczuciem. Niestety to nie jest to. Dźwięk dobiega z okolicy zaworów, nie dołu silnika. Tak jak kamerowane to stamtąd. Jakieś rady ? Może jest jakiś dobry spec z południa kto by znał się na rzeczy ? Pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Turlogh Opublikowano 19 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 Witam. Podepnę się pod temat. W moim CBXie 550 przy dodawaniu gazu tak od ok. 5 tys. obrotów słychać wyraźnie pod bakiem takie trrrrrrrrr..... drrrrrrrrrrrr. Puszczam gaz i cisza, lekkie dodanie i trrrrrrrrrr. (jakby do wiatraczka wkładać patyk). Zawory regulowałem a rozrząd jest napięty jak Arnold na Mr Olimpia. Na postoju ten terkot jest mniej wyraźny, a w czasie jazdy bardziej. Wyraźnie słychać hałas z góry. Zużyte wałki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 19 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 oby nie panewka na korbowodzie bo silniczek ten bardzo lubi takie psikusy robic... Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 19 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 Niestety to nie jest to. Dźwięk dobiega z okolicy zaworów, nie dołu silnika. Tak jak kamerowane to stamtąd. Jakieś rady ? Może jest jakiś dobry spec z południa kto by znał się na rzeczy ? Pozdro! jak długo słyszysz już takie dźwięki ? spuszczałeś olej z silnika? Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michel Opublikowano 20 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2014 Dźwięk słyszę już od 10 km (więcej nie robię bo mam obawy).Stało się to w tracie przy kręceniu chwilowym w okolicach 12 tyś. Olej spuszczał mechanik i nie zobaczył nic niepokojącego. Olej ma z 4500 km przejechane więc zaraz będzie jego wymiana na nowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michel Opublikowano 16 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 Moto było u drugiego mechanika. Wymienił łańcuch rozrządu, sprawdził zawory (wymienił 4 płytki) ale dalej jest ten dźwięk, teraz na każdych obrotach go słychać.Mówi że po czymś ociera i pasuje silnik ściągnąć by stwierdzić. Ale nowy łańcuch by ocierał ? Chyba że problem to napinacz ? Może to prowadnice zaworowe ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi