zuczkowski1 Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2014 WitamGdy dziś umyłem swoje oczko w głowie honde mt80 jak zawsze poczekałem aż dobrze wszystko wyschnie i oczywiscie chciałem się przejechać więc odkręciłem kranik nagle poczułem benzyne , szybko zakręciłem kranik podstawiłem jakąś bańke i odkreciłem znowu zobaczyłem iż cieknie z mmiejsca gdzie spuszcza się paliwo z gaźnika problem ten szybko zażegnałem gdy znów odkreciłem kranik znowu poczułem benzyne tym razem ciekła z miejsca A które jest ukazane na zdj.Moglibyście podpowiedzieć od czego są śrubki B i C oraz czy miejsce A nie powinno być zaślepione ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boski_dzik Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Śróbka B-regulacja obrotów biegu jałowegoŚróbka C-regulacja składu mieszankiKróciec A jak dobrze pamiętak jest odpowietrzeniem komory pływaka, ale tam chyba jakiś wężyk powinień być jak przy spustowym i zwisać sobie swobodnie.A paliwo cieknie bo pływak nie zamyka dopływu, więc padł on albo zaworek iglicowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuczkowski1 Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Czyli że czeka mnie rozbieranie gaźnika.Dziękuje serdecznie boski_dzik za odpowiedź. :rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrzegorzMarki Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2014 (edytowane) nic nie rozbieraj :)weź drewienko i młoteczekprzyłóż do gaźnika i lekko puknij a pływak sam się odwiesipo prostu plywak masz zawieszony i tylejakby padł zaworek to by leciało troszeczkę i zalewało by świecea Ty piszesz że leci sporo Edytowane 25 Kwietnia 2014 przez GrzegorzMarki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuczkowski1 Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Wczoraj po południu rozebrałem gaźnik nie zawiesił się pływak tylko taka mała iglica pod nim, nie wiem jak to się fachowo nazywa.Problem zażegnany dziękuje za pomoc.Temat do zamknięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrzegorzMarki Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Wczoraj po południu rozebrałem gaźnik nie zawiesił się pływak tylko taka mała iglica pod nim, nie wiem jak to się fachowo nazywa.Problem zażegnany dziękuje za pomoc.Temat do zamknięcia.to zaworek iglicowy i to on zawiesza pływak :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Trzeba dodać że sytuacja pewnie będzie się powtarzać i musisz sobie kupić ów zaworek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi