Skocz do zawartości

Jak "wyciszyć" wydech - kilka pytań

Rekomendowane odpowiedzi

A pamiętasz czy baflle miały w środku przegrody, czy rura była pusta?

<p>była mz - była xj600s - była vn800 - była vl 800 - był Road King 1550 - był Fat Boy TC 96 - była Electra TC - był Night Rod - był Heritage Softail TC jest Electra i Softail Springer - malina. :wub:

• 11 miesięcy temu...

wydaje mi sie ze puste były

u mnie tez sa puste, mam V&H na pomiarze u diagnosty wyszlo 120db... i problem... a na obroty nie wchodzilem bo pewnie wyszlo by jeszcze glosniej...

pytanie- jak skuteczne sa te od Kalinskiego? zmniejsza do 98db ?

były od razu z matami. Jakoś szczególnie nie zauważyłem spadku mocy,

cieszy, ze spadku mocy nie bylo :)

u mnie tez sa puste, mam V&H na pomiarze u diagnosty wyszlo 120db... i problem... a na obroty nie wchodzilem bo pewnie wyszlo by jeszcze glosniej...

pytanie- jak skuteczne sa te od Kalinskiego? zmniejsza do 98db ?

cieszy, ze spadku mocy nie bylo :)

Chyba żartujesz 98db , to chyba na oryginalnych, przez zastosowanie dwóch db kiler w V&H to zszedłem na 115 db.

Spadek mocy a co z mieszanką itd, temat wałkowany na FM od początku chyba, i zawsze to samo.

Edytowane przez lysy79

@ Chorcio :icon_rolleyes: Hmm to po kiego czorta zakładać głośne wydechy a pużniej sie motasać z wytłumieniami nie lepiej zostać przy fabrycznych, nie lepiej poczytać w wujku google o danych wydechach a samsony nie słyną z cichych tłumików :rolleyes:

Wiesz to nie chodzi o głośne te poprostu tak ryczły że głowa mała. Ela na tych Samsonach poszła w świat - nowy nabywca rozebrał te kominy i okazało się , że wata wiciszająca to już jakaś historia została ona wymieniona i wydechy nabrały charakteru , a nie tylko ryk. Podobnie miałem w obecnych v&h w night rodzie , wełna znikła nawinołem nową + dedykowane bafle i jest git.

<p>była mz - była xj600s - była vn800 - była vl 800 - był Road King 1550 - był Fat Boy TC 96 - była Electra TC - był Night Rod - był Heritage Softail TC jest Electra i Softail Springer - malina. :wub:

to nie ma metody "na chwile"? zeby zalozyc na badanie, a potem wyjac..? realne to jest czy dac sobie spokoj z tematem...

Patrz ja mam założony jeden przed strumienicą i potem drugi.

Jest bardziej basowy i spaliny są sprężone a huk znośny, po co zakładać i wyciągać .

znasz moze jakas dobra firme w woj. mazowieckim budujaca wydechy?

Gdzie Śląsk gdzie Ty .

Poszukaj w necie lub na FM w inny dziale.

Ja lubię prostotę dlatego dałem zawieszenie progresywne- bardzo obniżyłem moto , mogłem pneumatyczne .

Ja lubię swoje V&H ty możesz zamontować z regulowaną głośnością, zawsze to jakieś rozwiązanie.

Oryginalnych V&H nie wyciszysz poniżej 100db , nie ma bata .

Sprzedaj te co masz i kup inne.

Moja żona też ma V&H i se chwali , ale mamy oboje zostawione oryginalne wydechy .

Jest różnica, tak na "ucho" jest ciszej. Bd kilery zamówisz u każdego handlsrza cześciami do hd np: mmały hd , conrad motoracsesories, wydechy robi/modyfikuje kolega z forum: Edzio.

ile jest w stanie odciac db killer, nie chodzi mi o jakies dokladne pomiary, ale tak z grubsza czy jest odczuwalna zmiana glosnosci?

10-15 db , więcej się nie da .

Edytowane przez lysy79