Gość boskott Opublikowano 27 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2004 Hej. Mam cb 400n z 81` i muszę zciągnąć głowicę. Na górze mam wałek rozrządu na nim koło zębate a na nim łańcuszek rozrządu. I teraz pytanie. Co najlepiej i jak! zciągnąć ( łańcuszek czy koło) żeby zciągnąć głowicę?dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Idaho Opublikowano 27 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2004 Widze że nie bardzo się na tym znasz, więc lepiej zaopatrz się w manuala, albo skorzystaj z pomocy kogoś kto robił już coś takiego, bo samemu jeszcze coś spierniczysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 27 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2004 Nie pamietam czy w tym moto mozna sciagnac glowice bez wyjmowania silnika z ramy, ale jezeli tak to musisz odkrecic zebatke z walka rozrzadu i potem odkrecic i wyjac walek - lancuch rozrzadu zostaje w swoim kanale miedzy cylindrami zaczepiony na sznurku np.Potem odkrecasz klawiature ( jesli jest ) i w koncu glowice.Radze zaznaczyc polozenie walka rozrzadu w stosunku do walu przed rozebraniem niescieralnym mazakiem, lub sprawdzic jak ustawione jest to na znakach fabrycznych. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ketchupvfr Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2004 oczywiście, że można, dostałeś manuala, tam jest wszystko pokazane, nawet w ramie są odpowiedznie otwory aby wyciągnąć środkowe szpilki, po zdjęciu lewej kapy zgrywasz dzyndzelek z "T", odkręcasz wałek od zębatki obracasz wałem o 180 i wyciągasz wałek itd.powodzenia dopisane: na dwóch środkowych szpilkach od tyłu silnika powinny być - powyżej gwintu - jakby uszczelki gumowe, nie ma ich na rysunkach w manualu. wyglądają jakby rurki gumowe około 2cm i nie są to koszulki termokurczliwe. te dwie szpilki na wysokości cylindrów są na "zewnętrznym" i jak niedopatrzych złożenia będzię ciekło - ja założyłem koszulki termokurczliwe, ale raz się udało a raz nie.powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi