Maciek_k03 Opublikowano 27 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2004 Cześć:Dzis kupilem sobie wiekszość potrzebnych rzeczy. włożyłem nowy akumulator (oczywiścle elektrolit zalałem :crossy:), i nowy filtr powietrzaOdpala, za pierwszym razem ;);) wsyzstko ładnie pięknie, i pomimo deszczowej i bardzo mokrej pogody, postanowiłem sie przejechać. ale po 1 kilometrze, po prostu zgasł podczas jazdy. Myslalem ze to paliwo, a tam jeszcze dobry litr będzie, potem świeca, przepalona z lekka, wsadziłem inną, iskra jest, ale świeca troche mokra (bo lało jak scebra :evil:). ale nic, włożyłem świece, dalej nic :evil:dopchałem do domu, troche osuszyłem świece i fajke, iskra jest, ale dalej nie pali :evil: czy czekać aż wszystko wyschnie czy cos jeszcze sprawdzić ? co to mogło być ? :buttrock: na 3 różnych świecach to samo :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@łpa Opublikowano 28 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2004 Jezeli iskra jest a niechce odpalic to do gaznika dostała sie woda, a ze wtedy bardzo padało jest tocałkiem mozliwe ja kiedys tez tak miałem tylko ze ja niejechałem a myłem motor. Odkrec komore pływakowa i sprawdz czy nie ma wody, mozesz tez dmuchnac w dysze. po tym zabiegu zakrec wszystko i motor powinien chodzic jezeli nie to przedmuchaj jeszcze fajke i zapłon, jak to juz zrobisz to silnik nie bedzie miał wyboru bedzie musiał odpalic. pozdro @ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dysza Opublikowano 28 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2004 Oj widze, że ostatnio masz same problemy z tą maszyną... No to jak jest iskra i paliwo, to nie dobrze, może dostaje za dużo paliwa, sprawdź czy masz nie wykręconą dyszę w gaźniku, albo czy simmering na wale jest cały i nie wysunięty! Proponowałbym najpierw kupić nową świece, iskra może być, ale przy wzroście ciśnienia w cylindrze świeca może mieć przebicie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PRZEM Opublikowano 28 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2004 Ej stary spox!!!Sprawdź tak jak ci radzą chłopaki. Ja osobiście obstawiam gaźnik. Te gaźnik są tak naprade gęgawe, ja też sporo sie z nimi namęczyłem pozdro :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek_k03 Opublikowano 29 Lipca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2004 dzięki za info, na nowej świecy moto tez nie gada, jutro zabieram sie do rozbierania gaźnika i przeczyszczenia go, mam nadzieje ze wtedy juz nie będzie problemów. Widze ze mozna na Was zawsze liczyć, dzięki !!!! :buttrock: :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi