Skocz do zawartości

Co to moze być tym razem ? gadał, zdechł i nie gada :(

Maciek_k03
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć:

Dzis kupilem sobie wiekszość potrzebnych rzeczy. włożyłem nowy akumulator (oczywiścle elektrolit zalałem :crossy:), i nowy filtr powietrza

Odpala, za pierwszym razem ;);) wsyzstko ładnie pięknie, i pomimo deszczowej i bardzo mokrej pogody, postanowiłem sie przejechać. ale po 1 kilometrze, po prostu zgasł podczas jazdy. Myslalem ze to paliwo, a tam jeszcze dobry litr będzie, potem świeca, przepalona z lekka, wsadziłem inną, iskra jest, ale świeca troche mokra (bo lało jak scebra :evil:). ale nic, włożyłem świece, dalej nic :evil:

dopchałem do domu, troche osuszyłem świece i fajke, iskra jest, ale dalej nie pali :evil: czy czekać aż wszystko wyschnie czy cos jeszcze sprawdzić ? co to mogło być ? :buttrock: na 3 różnych świecach to samo :/

Jezeli iskra jest a niechce odpalic to do gaznika dostała sie woda, a ze wtedy bardzo padało jest tocałkiem mozliwe ja kiedys tez tak miałem tylko ze ja niejechałem a myłem motor. Odkrec komore pływakowa i sprawdz czy nie ma wody, mozesz tez dmuchnac w dysze. po tym zabiegu zakrec wszystko i motor powinien chodzic jezeli nie to przedmuchaj jeszcze fajke i zapłon, jak to juz zrobisz to silnik nie bedzie miał wyboru bedzie musiał odpalic.

pozdro @

Oj widze, że ostatnio masz same problemy z tą maszyną... No to jak jest iskra i paliwo, to nie dobrze, może dostaje za dużo paliwa, sprawdź czy masz nie wykręconą dyszę w gaźniku, albo czy simmering na wale jest cały i nie wysunięty! Proponowałbym najpierw kupić nową świece, iskra może być, ale przy wzroście ciśnienia w cylindrze świeca może mieć przebicie...