omen282 Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Witam,mam problem ze sprzęgłem w motocyklu Honda cb350 four 1974r. :Po pierwsze to żeby wcisnąć dzwignie to trzeba użyć dość sporej siły.Po drugie po uruchomieniu moto (na zimno lub po dłórzszej przerwie) wciskam sprzęgło włączam jedynkę i gaśnie jakby sprzęgło w ogóle nie było wciśnięte, więc na zgaszonym moto siedząc na nim wciskam sprzęgło wrzucam jedynkę i odpycham się nogami do przodu i tyłu. Po trzech -czterech takich ruchach problem ustępuje i jest ok do następnego kilkunastogodzinnego postoju.Dodam że linka jest nowa, a tarcze wymienione (nie oryginalne). Bardzo proszę o podpowiedzi co należałoby zrobić lub wymienić.Z góry dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Jaki olej masz w silniku? Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omen282 Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2014 10w40A i mam jeszcze jedno pytanko czy do tej 350-tki mogę zamontować cewki zapłonowe od cb750 four ? ( do 350 nie ma gdzie kupić ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2014 nie pytałem o lepkość tylko o markę oleju który skleja tarcze sprzęgłowe-możesz zastosować takie cewki Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omen282 Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2014 srebrny lotos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2014 (edytowane) zalej shellem/motulem i będzie oku mne też sprzęgło niby ciężko pracuje według kogoś kto mało jeździł, mnie to nie przeszkadza Edytowane 6 Kwietnia 2014 przez enduromaster Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2014 srebrny lotos jaki olej taka praca sprzęgła, nie ma tanio i dobrze Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omen282 Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Ok. a jakie znaczenie mają 4 sprężyny w koszu sprzęgłowym ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Ok. a jakie znaczenie mają 4 sprężyny w koszu sprzęgłowym ??? ogromne bo bez nich nie będzie pracowało poprawnie Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi