Krzysztof 44 Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Witam wszystkie motocyklistki i motocyklistów. Dzisiaj chciałem po zimie pierwszy raz uruchomić swego intruza. Założyłem naładowany akumulator zrobiłem wszystko jak zwykle, jakie było moje zaskoczenie gdy po przekręceniu kluczyka w stacyjce i naciśnięciu przycisku start rozrusznik zaczął kręcić i nie przestał nawet po wyjęciu kluczyka i przełączeniu czerwonego przycisku. Pierwszy raz takie coś mi się zdarzyło nigdy nie było problemu z z odpalaniem nawet po zimie. Proszę o jakieś wskazówki co może być przyczyną takiego zachowania. Chciałbym zacząć sezon. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodzio61 Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2014 stycznik rozrusznika najprawdopodobnie się zkleił ....postukaj go będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof 44 Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Cześć gdzie mieści się ten stycznik rozrusznika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof 44 Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Dzięki uruchomiłem nie wiem co było tego przyczyną, po prostu założyłem akumulator i wszystko było ok jak zawsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof 44 Opublikowano 5 Lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2020 Witam posiadam Intrudera vs 800 1993r. Posiadam go od lat 9 nigdy nic się nie działo. Dzisiaj chciałem zrobić rundkę po dłuższym czasie nie jeżdżenia. Odpalił z problemami ponieważ słaby był akumulator. Ledwo ledwo ale zakręcił i jakoś odpalił. Po rozgrzaniu i przejechaniu ok 500 m motocykl zaczął szarpać i zgasł, potem go już nie mogłem odpalić, rozrusznik nie zakręcił ani razu. Wepchnąłem go na górkę odpalił na pych i do garażu dojechałem. Przed garażem znowu zaczął szarpać ale nie pozwoliłem żeby zgasł wcisnąłem sprzęgło dałem gazu i do garażu dojechałem. Pomyślałem że może jak ostygnie będzie jakaś zmiana ale nic. Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 6 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2020 Aku padl najprawdopodobniej, kup sobie ani miernik ekejtryczny i sprawdz napiecie na klemach aku z wlaczonym sowatlem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof 44 Opublikowano 8 Lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2020 Dzięki. sprawdzę akumulator. Klakson działa, a gdy wciskam starter to przgasają kontrolki. Na razie nie bardzo mam czas ponieważ remontuję przyczepę kempingową może uda mi się wyjechać na weekend. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof 44 Opublikowano 19 Lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2020 Założyłem nowiutki akumulator. Przy wciśnięciu startera w okolicy rozrusznika coś zaczęło trykać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aroon77 Opublikowano 20 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2020 Ja bym obstawił sam rozrusznik, na stół dziada i zobaczyć co kryje w środku, może szczotki, może magnes(y) się odkleił różnie bywa, sprawdź kable połączenia z masą może zaśniedziale i czy się nie grzeją podczas próby krecenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof 44 Opublikowano 29 Lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2020 Dzięki jonaszko miałeś rację to przekaźnik odpaliłem na krótko i zaprowadziłem do mechanika. Sam nie bardzo miałem czas a rozbieranie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi